9 december

Dag van de Boseigenaar

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht9 december 2018 - 716 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 17 april 17:09


Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Is het niet de ultieme droom? Een eigen bos bezitten klinkt hemels. Je eigen stuk ongerepte natuur, de rust en de stilte van het woud, en dat allemaal door jou, de boseigenaar. Die specifieke beroepsgroep moet echter ook keihard werken, en dat wordt nogal eens over het hoofd gezien. Zorgen dat iedereen vrij toegang heeft tot het openbare bos, het bijhouden van de natuur, het zorgen voor de recreanten... Makkelijk is het allemaal niet, maar gelukkig is het speciaal voor deze mensen op 12 oktober de Dag van de Boseigenaar.

De Dag van de Boseigenaar is een Vlaamse Dag, waarin alle boseigenaren uit Zuid-Zuid-Nederland aan kunnen meedoen. Tijdens de Dag worden er activiteiten georganiseerd rondom het thema bosbeheer, zoals wandelingen waarin een boseigenaar laat zien wat er allemaal kunt kijken bij het houden van een bos. Onderliggende gedachte van de Dag is om boseigenaren van elkaar te laten leren.

Meer informatie is onder andere hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van de Boseigenaar!
Verwante Dagen

Internationale Dag ter Voorkoming van Natuurrampen
13 oktober
Natuurrampen zijn hip. Ze zijn "in". Let op, we zeggen niet dat ze leuk zijn hoor. Alleen wel dat ze blijkbaar populair zijn. Want de laatste tijd vinden er veel plaats.

Wereld Oceanendag
8 juni
Wereld Oceanendag is in 2009 door de Verenigde Naties opgericht om "het belang van oceanen voor de gemeenschap te vieren". Sinds 71% van onze aardkloot vergeven is van oceanen, is het een mooi initiatief om eens te bedenken wat oceanen precies toevoegen aan onze aarde.

Europese Natura2000 Dag
21 mei
De Europese Commissie, het Europese Parlement, het Maltese voorzitterschap en het Comité van de Regio’s hebben 21 mei uitgeroepen als de Europese dag voor Natura2000.

Deze site gebruikt Cookies.