Is het niet de ultieme droom? Een eigen bos bezitten klinkt hemels. Je eigen stuk ongerepte natuur, de rust en de stilte van het woud, en dat allemaal door jou, de boseigenaar. Die specifieke beroepsgroep moet echter ook keihard werken, en dat wordt nogal eens over het hoofd gezien. Zorgen dat iedereen vrij toegang heeft tot het openbare bos, het bijhouden van de natuur, het zorgen voor de recreanten... Makkelijk is het allemaal niet, maar gelukkig is het speciaal voor deze mensen op 12 oktober de Dag van de Boseigenaar.
De Dag van de Boseigenaar is een Vlaamse Dag, waarin alle boseigenaren uit Zuid-Zuid-Nederland aan kunnen meedoen. Tijdens de Dag worden er activiteiten georganiseerd rondom het thema bosbeheer, zoals wandelingen waarin een boseigenaar laat zien wat er allemaal kunt kijken bij het houden van een bos. Onderliggende gedachte van de Dag is om boseigenaren van elkaar te laten leren.
Het gaat niet goed met de tropen. Ontbossing, klimaatverandering... En dat terwijl de tropische gebieden zo essentieel zijn voor de aarde. Ze hebben een groot en belangrijk ecosysteem, en zorgen dat mensen in de omgeving in leven kunnen blijven.
Een hele mond vol, deze typische VN-Dag. Op 5 november 2001 hebben de Verenigde Naties 6 november jaarlijks uitgeroepen tot deze Dag, waarop maatregelen moeten worden genomen om te zorgen dat het milieu en de natuur zoveel mogelijk gespaard blijven tijdens oorlogen en gewapende conflicten.
In december 2015 heeft de Algemene Raad van de Verenigde Naties 5 november uitgeroepen tot World Tsunami Awareness Day. Initiatiefnemer hiervoor was Japan, het land dat al veelvuldig met dit natuurfenomeen te maken heeft gehad.