18 juni

Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie

18 juni - over 53 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie. Tijdens die Dag promoten de Verenigde Naties duurzaamheid in restaurants, en roepen zij eettenten op figuurlijk groener eten te serveren.

De Dag van de Duurzame Gastronomie is onderdeel van de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Aangesloten lidstaten dienen 18 juni aan te grijpen om restaurants te stimuleren om meer te letten op agriculturele ontwikkeling, voedselveiligheid en biodiversiteit. Daarnaast komen er ook campagnes om het grote publieke meer te wijzen op de mogelijkheden van duurzaamheid in de gastronomie.

Meer informatie is onder andere te vinden op deze website van UNESCO.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie!




Verwante Dagen

Wereld Melkdag
1 juni
Melk, de witte motor, goed voor elk. Melk is één van de belangrijkste, gezondste en meest universele drankjes ter wereld, en dat mogen we best eens vieren.

Internationale Dag van het Bier
2 augustus
Eindelijk. Een Dag waar we echt iets aan hebben. De Internationale Dag van het Bier. De eerste vrijdag van augustus is het raak: goudgele rakkers wegzuipen tot je niet meer kunt.

Dag van de Frikandel
4 februari
Is er Nederlandser voedsel dan de frikandel? Al 68 jaar geleden werd de frituursnack in Nederland geïntroduceerd en alle berenklauwen, mexicano's en sitosticks ten spijt passen er nog steeds maar weinig snacks beter bij een bord friet als de frikandel.

Deze site gebruikt Cookies.