15 juni

Dag van het Haarwerk

LET OP: deze Dag is in 2017 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2017 versie van deze Dag.
aandacht15 juni 2017 - 2507 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 15 juni 08:30

Dag van het Haarwerk

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Kaalheid is één van de laatste taboe's op schoonheidsgebied. Het ontbreken van haar is voor veel mensen nog steeds een bron van schaamte, iets waar ze zich maar moeilijk bij neer kunnen leggen, een probleem dat met alle macht moet worden verbloemd met hoeden, pruiken of dubieuze Chinese smeermiddeltjes. Maar dat is volgens deskundigen helemaal niet nodig. De Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) heeft 15 juni dan ook uitgeroepen tot de Dag van het Haarwerk.

De Dag van het Haarwerk is bedoeld om mensen met kaalheid een hart onder de riem te steken, én om hen te wijzen op de mogelijkheden om alsnog een goed kapsel te krijgen. Haarwerken zijn het meest logische antwoord, maar ook pruiken of hoeden vallen binnen de mogelijkheden. Tijdens de Dag kunt u eens langsgaan bij een haarspecialist om naar die mogelijkheid te vragen.

Alle informatie is te vinden op de website van ANKO.

Wens iemand een Fijne Dag van het Haarwerk!




Verwante Dagen

Internationale Dag voor AIDS-weeskinderen
7 mei
Ieder jaar worden tienduizenden kinderen wees door aids. Ze verliezen hun ouders aan de vreselijke ziekte, en staan er dan alleen voor. Op 7 mei is het hun Dag.

Internationale Dag voor Vrouwen van Kleur
1 maart
Als u dacht dat vrouwen, en zeker die van kleur, inmiddels net zoveel gelijkheid in de samenleving hebben als anderen dan komt u van de koude kermis thuis.

Internationale Dag van de Boerenstrijd
17 april
De Max Havelaars van deze wereld slaan de handen ineen op 17 april ieder jaar, dan is het namelijk de Internationale Dag Van De Boerenstrijd. En dan hebben we het niet over boer Teun van de Looidijk die de kraaien van zijn land moet verjagen, maar over de werkelijk achtergestelde boeren uit derdewereldlanden, die hun hele levensonderhoud (en vaak ook dat van hun familie) bij elkaar moeten harken in onwerkbare gebieden.

15
juni

15 jun

Eerdere edities:
In 2017: 15 juni
Deze site gebruikt Cookies.