3 maart

Internationale Dag van de Muziekvrijheid

3 maart - 46 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Muziekvrijheid

Categorie:
120-headphones Muziek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Niet alleen de pers heeft in sommige landen met censuur te maken, maar ook andere zaken zoals muziek hebben te lijden onder opressieve regimes die vrije teksten nogal eens de kop in willen drukken. Vooral in veel (vooral dictatoriale) landen is het niet mogelijk voor muzikanten om zich volledig te uiten met hun muziekvorm. Om deze vorm van censuur tegen te gaan zijn er op 3 maart ieder jaar grote concerten gehouden over de hele wereld: van Caïro tot Mumbai en Kabul.

Of er dit jaar iets in Nederland wordt gedaan, is vooralsnog niet bekend. Er zijn verschillende websites met informatie, zoals deze.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Muziekvrijheid!




Verwante Dagen

Internationale Dag van de Platenzaak
20 april
Hoewel moderne apps als Spotify en iTunes onze muziekluistergewoonten radicaal hebben veranderd, missen we het nostalgische element van het snuffelen door bakken vinyl nog wel eens.

Dag van het Muzieksopleidersakkoord
5 oktober
U heeft er waarschijnlijk net zo weinig van meegekregen als wij, maar op 5 oktober 2020 werd het Muziekopleidersakkoord afgesloten. Dat is een samenwerking tussen leraren en scholen in het muziekonderwijs om hun vakgebied te verbeteren.

Internationale Dag van de Jazz
30 april
Jazz is een unieke muzieksoort. Op het eerste gezicht klinkt het alsof een groep bij elkaar geraapte spelers maar wat aanmoddert, maar de afficionado hoort orde in die chaos.

Deze site gebruikt Cookies.