24 juni

Zeeuwse Dag van het Paard

LET OP: deze Dag is in 2023 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2023 versie van deze Dag.
24 juni 2023 - 251 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 13:02

Zeeuwse Dag van het Paard

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Het paard is een belangrijk dier. Tegenwoordig vooral ter vermaak om eens lekker mee door de branding of door het bos te rijden, vroeger ook als transport- en werkmiddel; het is moeilijk te ontkennen hoe belangrijk dit edele beest dier heeft betekent voor onze wereld. Ook nu geniet het paard nog veel populariteit, waardoor er meerdere Dagen van het Paard worden georganiseerd. Eén daarvan vindt 24 juni plaats in Zeeland.

De Zeeuwse Dag van het Paard vindt dit jaar voor de 51e keer plaats op 24 juni in Oosterland. Daar is onder andere een paardenkeuring, een concours, een mini-marathon en een dressuur te volgen, op een Dag die compleet in het teken staat van de nobele dieren.

Haal de Dag niet in de war met de Dag van het Paard die in augustus op Terschelling plaatsvindt, of die in België, of de Dag van het Oudere Paard. Dat zijn allemaal verschillende Dagen. Ja, zelfs wij vinden het ingewikkeld...

Kijk voor alle informatie, inclusief het programma, op www.zeeuwsedagvanhetpaard.nl.

Wens iemand een Fijne Zeeuwse Dag van het Paard!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Rode Panda
21 september
Iedere derde zaterdag van september is het de Internationale Dag van de Rode Panda. Grote kans dat u het dier niet kent, maar dat is een groot gemis. Kijk nou eens hoe schattig ze zijn!

Internationale Dag tegen Visvangst
23 maart
De mens mag dan wel door het jagen en verzamelen zijn uitgegroeid tot de grootmacht van nu, maar daar hebben we wel een hoge prijs voor betaald. Stukje bij beetje vissen we de wereldzeeën leeg.

Wereld Kwallendag
3 november
Ieder jaar is het op $datum Wereld Kwallendag. Die gaat over de prachtige maar mystieke ruggengraatloze dieren in de zee. Zoals de oorkwal, de parelkwal en menig ander kwal.

24
juni

24 jun

Eerdere edities:
In 2023: 24 juni
In 2022: 25 juni
In 2019: 29 juni
Deze site gebruikt Cookies.