25 juni

Zeeuwse Dag van het Paard

25 juni - 12 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 maart 14:16

Zeeuwse Dag van het Paard

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Het paard is een belangrijk dier. Tegenwoordig vooral ter vermaak om eens lekker mee door de branding of door het bos te rijden, vroeger ook als transport- en werkmiddel; het is moeilijk te ontkennen hoe belangrijk dit edele beest dier heeft betekent voor onze wereld. Ook nu geniet het paard nog veel populariteit, waardoor er meerdere Dagen van het Paard worden georganiseerd. Eén daarvan vindt 29 juni plaats in Zeeland.

De Zeeuwse Dag van het Paard vindt dit jaar voor de 50e keer plaats op 25 juni in Oosterland. Daar is onder andere een paardenkeuring, een concours, een mini-marathon en een dressuur te volgen, op een Dag die compleet in het teken staat van de nobele dieren.

Haal de Dag niet in de war met de Dag van het Paard die in augustus op Terschelling plaatsvindt, of die in België, of de Dag van het Oudere Paard. Dat zijn allemaal verschillende Dagen. Ja, zelfs wij vinden het ingewikkeld...

Kijk voor alle informatie, inclusief het programma, op www.zeeuwsedagvanhetpaard.nl.

Wens iemand een Fijne Zeeuwse Dag van het Paard!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Visvangst
26 maart
De mens mag dan wel door het jagen en verzamelen zijn uitgegroeid tot de grootmacht van nu, maar daar hebben we wel een hoge prijs voor betaald. Stukje bij beetje vissen we de wereldzeeën leeg.

Internationale Dag van de Mus
20 maart
De mus, dat snelle vogeltje die je hier veel te veel tegenkomt. De mus telt wel 49 soorten en is een zangvogel van de familie Passeridae... De meest voorkomende soort is de huismus.

Wereld Dierendag
4 oktober
In feite behoeft Wereld Dierendag geen informatie. Op deze unaniem bekende Dag staat natuurlijk alles in het teken van dieren, wat door vrijwel alle huisdierenbezitters ter wereld wordt gevierd.

25
juni

25 jun

Eerdere edities:
In 2019: 29 juni
In 2017: 24 juni
Deze site gebruikt Cookies.