24 juni

Zeeuwse Dag van het Paard

24 juni - over 19 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 13:02

Zeeuwse Dag van het Paard

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Het paard is een belangrijk dier. Tegenwoordig vooral ter vermaak om eens lekker mee door de branding of door het bos te rijden, vroeger ook als transport- en werkmiddel; het is moeilijk te ontkennen hoe belangrijk dit edele beest dier heeft betekent voor onze wereld. Ook nu geniet het paard nog veel populariteit, waardoor er meerdere Dagen van het Paard worden georganiseerd. Eén daarvan vindt 24 juni plaats in Zeeland.

De Zeeuwse Dag van het Paard vindt dit jaar voor de 51e keer plaats op 24 juni in Oosterland. Daar is onder andere een paardenkeuring, een concours, een mini-marathon en een dressuur te volgen, op een Dag die compleet in het teken staat van de nobele dieren.

Haal de Dag niet in de war met de Dag van het Paard die in augustus op Terschelling plaatsvindt, of die in België, of de Dag van het Oudere Paard. Dat zijn allemaal verschillende Dagen. Ja, zelfs wij vinden het ingewikkeld...

Kijk voor alle informatie, inclusief het programma, op www.zeeuwsedagvanhetpaard.nl.

Wens iemand een Fijne Zeeuwse Dag van het Paard!
Verwante Dagen

Dag van het Oudere Paard
17 juni
Vroeger, toen de T-Ford nog niet bestond en we te paard ten strijde trokken, stonden de edele dieren hoog op de maatschappelijke dierenladder. Tegenwoordig associëren wij paarden vaak met het pronkstuk van rijkeluiskindertjes, maar ook professioneel zijn er in Nederland nog meer dan genoeg paarden werkzaam.

Internationale Dag van de Gibbon
24 oktober
Apen lijken zo erg op mensen dat een 'Dag van de Aap' niet genoeg is. Daarvoor zijn ze, net als mensen, te divers. Dat is wat hen juist zo leuk maakt.

Internationale Dag van de Zeehond
22 maart
De zeehond is een geinig dier. Lief, een beetje suffig, ongevaarlijk... Genoeg redenen om de zeehond zijn eigen Dag te geven, en die vindt plaats op $datum.

24
juni

24 jun

Eerdere edities:
In 2022: 25 juni
In 2019: 29 juni
In 2017: 24 juni
Deze site gebruikt Cookies.