4 april

Nationale Stoepkrijtdag

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht4 april 2018 - 1555 dagen geleden elke 1e woensdag van april
In 2023 op 5 april
Aangepast op 20 maart 16:09

Nationale Stoepkrijtdag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Als zelfs stoepkrijt al verboden wordt, weet je dat de vertrutting compleet is. Dat is echter wat er vorig jaar in Den Haag gebeurde. Reden voor radio-DJ en zijn 'Bond Tegen Vertrutting' om de tweede woensdag van april uit te roepen tot Nationale Stoepkrijtdag!

De Bond (bij hoofde van Ekdom zelf) vindt het stoepkrijtverbod belachelijk. Iedereen vindt het leuk en het is niet schadelijk voor het milieu, dus waarom zou je er in hemelsnaam een vergunning voor nodig hebben om te mogen stoepkrijten? Ekdom hoopt dan ook dat zo veel mogelijk mensen meedoen met de ludieke Dag. Dat is heel simpel: koop gewoon een kleurenpallet aan krijt en kras dat trottoir vol. En deel er gelijk even een foto van op Facebook.

Meer informatie is onder andere hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Nationale Stoepkrijtdag!
Verwante Dagen

Dag van de Goede Daad
3 april
Heerlijk, zulke Dagen. De Dag van de Goede Daad. Omdat we gewoon af en toe elkaar moeten helpen. Oude vrouwen de weg over helpen steken, een gevonden portemonnee naar het politiebureau brengen, of uw buurmans auto wassen.

Internationale Praat als een Piraatdag
19 september
Arrr an' avast! Ieder jaar op 19 september is het Praat als een Piraatdag! Deze niet al te serieuze Dag komt - uiteraard - uit Amerika. De Dag is opgericht omdat het praten als een piraat gewoon heel vermakelijk is.

Kapladag
5 november
Misschien kent u ze wel misschien kent u ze niet. Kapla zijn houten (speelgoed)stokjes waarmee je kunt bouwen. De Kapladag is voor mensen die Kapla nog niet kennen, en op elke eerste zaterdag van november kennis kunnen maken met deze houten plankjes.

4
april

4 apr

Eerdere edities:
In 2019: 3 april
In 2018: 4 april
In 2017: 5 april
Deze site gebruikt Cookies.