4 april

Nationale Stoepkrijtdag

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht4 april 2018 - 1337 dagen geleden elke 1e woensdag van april
In 2022 op 6 april
Aangepast op 20 maart 16:09

Nationale Stoepkrijtdag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Als zelfs stoepkrijt al verboden wordt, weet je dat de vertrutting compleet is. Dat is echter wat er vorig jaar in Den Haag gebeurde. Reden voor radio-DJ en zijn 'Bond Tegen Vertrutting' om de tweede woensdag van april uit te roepen tot Nationale Stoepkrijtdag!

De Bond (bij hoofde van Ekdom zelf) vindt het stoepkrijtverbod belachelijk. Iedereen vindt het leuk en het is niet schadelijk voor het milieu, dus waarom zou je er in hemelsnaam een vergunning voor nodig hebben om te mogen stoepkrijten? Ekdom hoopt dan ook dat zo veel mogelijk mensen meedoen met de ludieke Dag. Dat is heel simpel: koop gewoon een kleurenpallet aan krijt en kras dat trottoir vol. En deel er gelijk even een foto van op Facebook.

Meer informatie is onder andere hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Nationale Stoepkrijtdag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Toerisme
27 september
Toerisme, dat is op vakantie gaan in verre landen, beetje op het strand liggen bakken, af en toe een kerkje of authentieke binnenstad bezoeken, culinear genieten van de locale keuken en pretentieus een worden met de natuur.

Dag van het Sprookje
7 juli
De Dag van het Sprookje is een initiatief van de Efteling dat in 2007 werd gehouden op 7 juli. Een logische datum, want 07-07-'07. Het (magische) nummer 7 is symbolisch, en komt in veel populaire sprookjes voor - 7-mijlslaarzen, 7 dwergen, 7 geitjes.

Internationale Dag van de Ninja
5 december
Weer zo'n ludieke actie die uitmondt in een Dag waarvan je denkt: Oh neeeeeej! TOCH WEL! Omdat praat-als-een-piraat-dag al een beetje as usual is krijgen we weer een nieuwe trend.

4
april

4 apr

Eerdere edities:
In 2019: 3 april
In 2018: 4 april
In 2017: 5 april
Deze site gebruikt Cookies.