6 oktober

Nationale Ouderendag

6 oktober - over 4 dagen elke 1e vrijdag van oktober
In 2024 op 4 oktober
Aangepast op 2 januari 18:00

Nationale Ouderendag

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Als we nog niet uitgerust zijn van Internationale Ouderendag (op 1 oktober), dan is het alweer de Nationale Ouderendag. Op 6 oktober, de eerste vrijdag van oktober, wordt namelijk de nationale variant gevierd. Misschien een beetje een overkill, maar ach, het is immers een belangrijk onderwerp.

Tijdens de Nationale Ouderendag is het de bedoeling om een senior ergens mee naar toe te nemen. Bijvoorbeeld naar het strand, of gewoon een rondje wandelen. Zo krijgen deze mensen wat aandacht, en kunnen ze genieten van de buitenlucht. Belangrijk hierbij is dat de ouderen zelf mogen kiezen wat ze willen.

Zo wordt er geprobeerd om met een lokale insteek heel Nederland actief te krijgen om ouderen te helpen. Vanaf 2009 is begin oktober daarom de Nederlandse Dag van de Ouderen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.nationaleouderendag.nl.

Wens iemand een Fijne Nationale Ouderendag!
Verwante Dagen

Wereld Brailledag
4 januari
Ieder jaar op 4 januari, de verjaardag van Louis Braille, vieren we Wereld Brailledag. In 1824 introduceerde hij de zogenaamde Methode Van Geschreven Woorden en Muziek door het Gebruik Van Puntjes, Voor Het Gebruik Door Blinden.

Wereld Fetishdag
20 januari
Op Wereld Fetishdag geven we steun en aandacht aan mensen met een vreemde hobby, obsessie, ofwel fetish. Bijvoorbeeld mensen die opgewonden raken van leer, voeten of andere specifieke zaken.

Internationale Dag voor Vrouwen van Kleur
1 maart
Als u dacht dat vrouwen, en zeker die van kleur, inmiddels net zoveel gelijkheid in de samenleving hebben als anderen dan komt u van de koude kermis thuis.

6
oktober

6 okt

Eerdere edities:
In 2022: 7 oktober
In 2019: 4 oktober
In 2018: 5 oktober
Deze site gebruikt Cookies.