4 oktober

Nationale Ouderendag

4 oktober - over 138 dagen elke 1e vrijdag van oktober
In 2025 op 3 oktober
Aangepast op 12 oktober 20:20

Nationale Ouderendag

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Als we nog niet uitgerust zijn van Internationale Ouderendag (op 1 oktober), dan is het alweer de Nationale Ouderendag. Op 4 oktober, de eerste vrijdag van oktober, wordt namelijk de nationale variant gevierd. Misschien een beetje een overkill, maar ach, het is immers een belangrijk onderwerp.

Tijdens de Nationale Ouderendag is het de bedoeling om een senior ergens mee naar toe te nemen. Bijvoorbeeld naar het strand, of gewoon een rondje wandelen. Zo krijgen deze mensen wat aandacht, en kunnen ze genieten van de buitenlucht. Belangrijk hierbij is dat de ouderen zelf mogen kiezen wat ze willen.

Zo wordt er geprobeerd om met een lokale insteek heel Nederland actief te krijgen om ouderen te helpen. Vanaf 2009 is begin oktober daarom de Nederlandse Dag van de Ouderen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.nationaleouderendag.nl.

Wens iemand een Fijne Nationale Ouderendag!
Verwante Dagen

Internationale Dag ter Herdenking van de Slavenhandel (en de Afschaffing ervan)
23 augustus
De slavenhandel is een zwarte periode uit onze geschiedenis. We hoeven er niet trots op te zijn, maar het is ook belangrijk dat we het niet wegmoffelen.

Internationale Dag van de Brandweer
4 mei
Het is niet gemakkelijk om brandweerman te zijn. Overal zijn deze vuurvechters nodig om vlammen in de pan en kortsluitende TV's te bestrijden. Op $datum ieder jaar vieren we daarom de Internationale Dag van de Brandweer, om eens stil te staan bij het dappere werk dat deze stoere mannen uitoefenen.

Internationale Dag van de Stilte
12 april
De Internationale Dag van de Stilte heeft een nogal duistere achtergrond: Het gaat hier om het zwijgen van slachtoffers van pesten. Het doel van de Dag, zo zeggen de makers zelf, is het wereldwijd veiliger maken van scholen, door voorlichting over pesten te geven, zodat niemand zich onveilig voelt op school.

4
oktober

4 okt

Eerdere edities:
In 2023: 6 oktober
In 2022: 7 oktober
In 2019: 4 oktober
Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.