Zin in een gezellig uitje? Ga eens appels plukken! Is hartstikke leuk en vooral mogelijk op 15 en 22 september. Dan is het namelijk de Landelijke Appelplukdag, georganiseerd door Nederlandse Fruittelers Organisatie. Appelboomgaarden (die had je niet alleen in de Middeleeuwen, ze zijn er nog steeds!) in heel Nederland zetten hun figuurlijke deuren open zodat u 'nieuwe appelsoorten kunt ontdekken', over de bedrijfsvoering van appelboeren kunt leren en ook gewoon gratis appels kunt proeven.
Op landelijkeappelplukdag.nl staat een lijst met alle evenementen die op deze Dag worden gehouden, zodat u zich niet hoeft te vervelen op die fijne nazomerdag.
Koffie, het zwarte goud. We kunnen niet meer zonder. Er gaat geen dag voorbij op onze redactie of we tikken weer wat liters pleur achterover. De energie van de caffeine, de rijke geur van grove maling, de bittere smaak van een dampende mok ochtendritueel, dat is wat ons op de been houdt op een gemiddelde dag.
Tegelijkertijd als de VN de Dag van de Duurzame Gastronomie organiseert is het werelddag van de Sushi. Uitgeroepen door ene DeMay via facebook en misschien nog wel meer in het nieuws dan Gastronomiedag.
Op 24 maart vieren we sinds 2012 de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs (of European Artisanal Gelato Day), een Dag die door het Europees Parlement is aangeomen om de belangrijke continentale industrie te stimuleren en veilig te houden.