Wij zijn geen wiskundigen. Wij schrijven stukjes. Cijfers, daar moet u bij ons niet mee aan komen zetten. Wiskunde lieten wij op de middelbare school vallen zodra het kon. Daarom snappen we niet precies hoe het zit met Internationale Tau-Dag, maar de oprichter ervan maakt één ding duidelijk: Pi is fout en moet vervangen worden door Tau. En om dat punt kracht bij te zetten, is er Tau-Dag.
We weten van het bestaan van Pi, de diameter van een cirkel en een mathematisch bijzonder belangrijk cijfer. Maar Pi is niet de enige maat om de omtrek van een cirkel te berekenen, zo zeggen de mensen achter Tau-Dag. Tau is een ander wiskundig cijfer, ongeveer het dubbele van Pi - 6,28. Niet geheel toevallig vindt Tau-Dag dus plaats op 28 juni (06-28 in het Amerikaans).
De anonieme oprichters zijn zelfs zo fanatiek over hun gelijk, dat zij een Tau-manifest hebben opgesteld. Daarin kunt u eens precies nalezen wat het cijfer wiskundig precies betekent, want wij kunnen hier geen tau aan vastknopen.
Op 21 juli 1969 zette de mensheid zijn grootste stap ooit. Neil Armstrong zette toen voor het eerst een voet op een ander hemellichaam. De maanlanding mocht dan wel voortkomen uit een Koude Oorlog met het doel de Sovjets technologisch af te troeven, maar het zorgde wel voor een van de meest historisch significante momenten in onze 10.
Wereld Planetoïdendag is bedoeld om het grote publiek meer te laten leren over de kleine hemellichamen. De Dag wordt ieder jaar op 30 juni gevierd, en is bedoeld om meer te weten te komen over de mogelijkheden én gevaren van planetoïden.
Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om in samenwerking met bedrijven en scholen jonge meisjes kennis te laten maken met bèta/techniek en ICT.