De slavenhandel is een zwarte periode uit onze geschiedenis. Toch lijken we nog niet veel geleerd te hebben van die vreselijke periode. Er leven namelijk nog steeds miljoenen mensen in moderne slavernij, bijvoorbeeld om luxe vakantieoorden te bouwen of die rijke mensen bedienen, of die de seksindustrie draaiende houden. Tijdens de Dag voor de Afschaffing van de Slavernij staan we stil bij het grote probleem van moderne slavernij, en kijken we naar hoe we dat tegen kunnen gaan.
Deze Dag is niet de enige Dag die iets te maken heeft met slavernij. Zo is er de Dag Ter Herinnering Van De Slavernij En De Transatlantische Slavenhandel waarop slachtoffers van vroegere slavenhandel centraal staan, en de Dag Ter Herdenking Van De Slavenhandel (En De Afschaffing Ervan), waarop het grotere concept van de oude slavenhandel wordt herdacht.
Helaas bestaat er in deze wereld nog steeds slavernij, waarbij mensen worden gedwongen om gedwongen te werken - en dus niet zelden in de vorm van prostitutie. Zelfs in Amerika kwam tot voor een relatief korte tijd geleden nog slavernij voor. De Verenigde Naties hebben deze Dag in de wereld geroepen om slavernij en het smokkelen en ronselen van mensen een halt toe te roepen. De Dag voor de Afschaffing van de Slavernij heeft dus een wat urgenter tintje. Als u wilt weten wat er dan te 'vieren' is of hoe u zelf mee kunt doen, dan kunt u terecht op deze website van de Verenigde Naties.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag voor Afschaffing van de Slavernij!
De Europese Dag van Stichtingen en Donoren is in 2013 opgericht om het bewustzijn te vergroten en het werk van stichtingen te vieren. DAFNE, The Donors and Foundations Network in Europa, wil zijn netwerken en het brede publiek van over het hele continent aanmoedigen om 'het verhaal van filantropie' te vertellen, en het publiek inzichten bieden in het waardevolle en diverse werk van stichtingen.
Wereld Orgasmedag is een Dag waarop we allemaal in een ultieme, simultane staat van extase proberen te komen. Alsof we nergens meer boos over hoeven te zijn.
Na de horrors van de loopgraven in de Eerste Wereldoorlog trok de wereld een belangrijke conclusie: chemische wapens moet je nooit, maar dan ook nooit gebruiken.