21 maart

Internationale Dag van het Maatschappelijk Werk

21 maart - 194 dagen geleden elke 3e dinsdag van maart
In 2024 op 19 maart
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van het Maatschappelijk Werk

Categorie:
37-suitcase Carriere

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

World Social Work Day is op 21 maart. Het is de belangrijkste dag in het jaar waarop maatschappelijk werkers wereldwijd samenkomen om de prestaties van het beroep te vieren en de themaboodschap over te brengen naar hun gemeenschappen, werkplekken en hun regeringen om het bewustzijn van de bijdragen aan het sociale werk en de behoefte aan verdere actie te vergroten. De Dag is iedere derde dinsdag van maart.

De Internationale Federatie van Maatschappelijk Werkers (IFSW) organiseert de Dag jaarlijks. Het is een wereldwijde organisatie die streeft naar sociale rechtvaardigheid, mensenrechten en sociale ontwikkeling door het bevorderen van sociaal werk, modellen voor beste praktijken en het faciliteren van internationale samenwerking.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Maatschappelijk Werk!
Verwante Dagen

Dag van de Triagist
28 september
Triagisten zijn werkers die het niet makkelijk hebben. Immer ondergewaardeerd, altijd in de schaduw, maar essentieel en potentieel levensreddend. Een 'triagist' is iemand die bepaalt hoe belangrijk een telefoontje is wanneer je 's nachts of in het weekend naar een huisarts of andere hulpdienst belt.

Dag van de Betaalde Liefde
15 februari
Als 14 februari de Dag van de Liefde is, dan is de Dag erna die van de Betaalde Liefde. Waar die Dag over gaat, laat zich raden. Valentijnsdag is een leuk haakje voor de beroepsgroep van professionele sekswerkers om hun carrière eens in een beter daglicht te zetten, want er hangt nog steeds een negatief stigma rondom prostitutie.

Nationale Collegadag
7 april
We zouden inmiddels bijna vergeten zijn wat collega's precies zijn. Het lijkt iets van vroeger; mensen die we alleen zien als we aan het werk zijn, en daar buiten nooit.

21
maart

21 mrt

Eerdere edities:
In 2022: 15 maart
In 2021: 16 maart
In 2020: 17 maart
Deze site gebruikt Cookies.