De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin. Daarom vieren we ieder jaar op 2 september de Internationale Dag van de Kokosnoot!
Deze Dag is vooral bedoeld om te bedenken hoe belangrijk en gezond de kokosnoot wel niet is, en wat die betekent voor mensen die afhankelijk zijn van de met melkgevulde paardenhoeven. U kunt deze Dag makkelijk zelf vieren: koop in de supermarkt of in de groentewinkel zelf een paar kokosnoten en ga er in de keuken eens mee aan de slag. U zult verbaasd staan over wat u alemaal kunt bereiken met zo'n ding.
De Dag van de Kokosnoot is opgericht door de Aziatische en Pacifische Kokosnoot Unie in 2009. Desondanks zegt de organisator dat de Dag zich nog steeds in de kinderschoenen bevindt, maar op websites zoals deze vindt u meer dan genoeg informatie over de Dag.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Kokosnoot!
Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie.
Als we de bourgondische Limburgers ergens van kennen, naast hun zachte G, dan is het wel hun bekendste lekkernij: de vlaai. De regionale taartachtige snack gaat goed bij koffie en komt in allerlei smaken zoals abrikoos en kers, het is divers (met óf zonder slagroom is allebei lekker!
Ieder jaar op $datum organiseert de Nederlandse Vereniging van Diëtisten de Dag van de Diëtist, om hun eigen beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Op de Dag zijn door het hele land diverse activiteiten georganiseerd door diëtisten, zoals open inloopavonden of voorlichtingen, maar ook metingen en voedingsadviezen.