2 januari

Internationale Dag van de Introvert

2 januari - 168 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Introvert

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op 2 januari slaan introverte mensen een zucht van verlichting. De feestdagen zijn voorbij, de drukke feesten en evenementen en samenkomsten waarin ze een hele dag met anderen moeten praten zijn dan voorbij, er is weer even rust. Dat hebben introverten nodig; voor hen kost socializen juist energie in plaats van dat het dat oplevert, en ze hebben af en toe baat bij een oplaadmomentje. Op 2 januari is het Wereld Introvertendag, bedoeld om aandacht te vragen voor deze persoonlijkheid.

De Dag van de Introvert is met name bedoeld om wat meer begrip te krijgen voor introverte mensen. Die zijn namelijk helemaal niet asociaal, zoals vaak ten onrechte wordt gedacht, maar ze hebben gewoon behoefte aan wat meer rust en afzondering. Introverte mensen hebben daarnaast ook hun eigen kracht; ze zijn kalm en veel slimme mensen zijn introvert.

De Dag is in 2011 in het leven geroepen nadat een introverte schrijver daar in een blogpost toe opriep. Sindsdien wordt 2 januari ervoor aangegrepen, omdat dat de eerste dag is na de drukke sociale decemberperiode.

Er is wat informatie te vinden op introvertday.org, maar dat is summier. Meer informatie is te vinden op Facebook, waar andere introverten ook samen kunnen komen.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Introvert!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Kernproeven
29 augustus
Sinds de uitvinding van nucleaire wapens hebben we er heel wat moeten testen voor we zeker wisten dat ze goed werkten. Of kernwapens goed of juist slecht zijn voor de wereldvrede laten we even in het midden - daar is de Internationale Dag tegen Kernproeven niet voor bedoeld.

Internationale Dag van de Transgenderherdenking
20 november
Transgenders hebben veel last van transfobie in de maatschappij. Alle acceptatie-initiatieven zoals Pride-evenementen ten spijt is discriminatie van trans- en interseksepersonen nog aan de orde van de dag - ja, ook in het zogenaamd tolerante Nederland.

Internationale Dag van de Vermiste Kinderen
25 mei
Op 25 mei 1979 verdween de 6-jarige Etan Patz, een New Yorkse jongen. De verdwijning ontketende een gigantisch mediacircus om de jongen terug te vinden.

2
januari

2 jan

Deze site gebruikt Cookies.