2 januari

Internationale Dag van de Introvert

2 januari - 59 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Introvert

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op 2 januari slaan introverte mensen een zucht van verlichting. De feestdagen zijn voorbij, de drukke feesten en evenementen en samenkomsten waarin ze een hele dag met anderen moeten praten zijn dan voorbij, er is weer even rust. Dat hebben introverten nodig; voor hen kost socializen juist energie in plaats van dat het dat oplevert, en ze hebben af en toe baat bij een oplaadmomentje. Op 2 januari is het Wereld Introvertendag, bedoeld om aandacht te vragen voor deze persoonlijkheid.

De Dag van de Introvert is met name bedoeld om wat meer begrip te krijgen voor introverte mensen. Die zijn namelijk helemaal niet asociaal, zoals vaak ten onrechte wordt gedacht, maar ze hebben gewoon behoefte aan wat meer rust en afzondering. Introverte mensen hebben daarnaast ook hun eigen kracht; ze zijn kalm en veel slimme mensen zijn introvert.

De Dag is in 2011 in het leven geroepen nadat een introverte schrijver daar in een blogpost toe opriep. Sindsdien wordt 2 januari ervoor aangegrepen, omdat dat de eerste dag is na de drukke sociale decemberperiode.

Er is wat informatie te vinden op introvertday.org, maar dat is summier. Meer informatie is te vinden op Facebook, waar andere introverten ook samen kunnen komen.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Introvert!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Humanitaire Hulp
19 augustus
Soms hebben we onderling wel eens ruzie. Landen, bedoelen we daarmee, of regio's. Soms gebeuren er op het wereldtoneel dingen waardoor andere grootmachten even hun ballen moeten laten zien, zoals dat in het verleden al vaker gebeurd is.

Wereld Romadag
8 april
Wereld Romadag is een Dag om te denken aan het Romaanse volk, en de problemen waar zij mee te maken hebben. Op veel plaatsen in de wereld wordt de ietwat excentrieke bevolkingsgroep nog wel eens uitgestoten of niet begrepen.

Internationale Dag voor Oorlogswezen
6 januari
Ieder jaar op 6 januari is het Werelddag Voor Oorlogswezen, en dat behoeft eigenlijk weinig uitleg. Het is een gedenkdag voor alle kinderen die door oorlogen en geweld wees zijn geworden.

Deze site gebruikt Cookies.