18 april

Internationale Dag van de Amateurradio

18 april - 98 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Amateurradio

Categorie:
70-tv Video en film

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

En u maar denken dat u helemaal bij de tijd was, met Twitter en Facebook en inmiddels TikTok, de massamedia waarmee u ieder zielenroersel achteloos de wereld in kan gooien. Dat is helemaal niet zo'n recente ontwikkeling als u denkt, want weet u waar dat ook mee kan? Met de radio! Dat krakerige analoge apparaat dat ze vroeger nog standaard in auto's inbouwden is namelijk een van de oudste massamedia waarmee ook het grote publiek (u dus!) uw eigen informatie de ether in kan slingeren.

Dat is heel simpel, met de amateurradio. Daarmee kan iedere Jan-op-de-hoek een eigen zendkanaal beginnen, met diep achtergrondnieuws of lekkere liedjes. Nu het internet zo is ingeburgerd in onze communicatie heeft de amateurradio het soms moeilijk, maar geloof ons dat er nog regelmatig hobby'isten vanaf hun zolderkamer de mooiste hoorspelen creeeren.

Speciaal voor die mensen is er de Dag van de Amateurradio, ieder jaar op 18 april. Op die datum werd in 1958 de Internationale Amateurradio Unie (IARU) opgericht, de beroepsvereniging van alle vrijwilligers met een CB-radio. 

Tijdens die Dag wordt er aandacht besteed aan iedereen met een eigen toestel, en proberen we samen te bedenken hoe de amateurradio de overvloed aan digitale communicatie kan overleven. We zetten op 18 april dan ook FijneDagVan offline, en lezen ieder artikel voor op frequentie 109.7 op de middengolf. Tot horens!

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Amateurradio!
Verwante Dagen

Europese Dag van de Korte Film
21 december
De Europese Dag van de Korte Film vindt ieder jaar op $datum plaats. Dat is natuurlijk niet zo maar, het is dan namelijk de kortste dag van het jaar! De Dag staat in het teken van korte films en video's die door vaak onafhankelijke filmmakers worden gemaakt.

18
april

18 apr

Deze site gebruikt Cookies.