17 februari

Doe Vriendelijk Dag

17 februari - 8 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Doe Vriendelijk Dag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In het Engels klinkt zoiets altijd beter. The Random Acts of Kindness Day is een willekeurige Dag die wordt gevierd om eens willekeurig vriendelijk te zijn. De Dag is vanuit Amerika hier in Nederland over komen waaien. Dessalniettemin is het, volgens deze site van oorsprong door een Nieuw-Zeelander bedacht. Hier bestond de Nationale Doe Vriendelijk Dag immers al (op 1 september). In de rest van de wereld wordt de Internationale Doe Vriendelijk Dag gevierd op 17 februari. Waarom dat is, hebben wij niet kunnen achterhalen...

Wel duidelijk is wat we deze Dag moeten doen. Wees een keer extra aardig voor uw medemens! Wij houden wel van dergelijke Dagen, ze lijken echt te werken (hoewel sommigen dat betwijfelen). Hoe dan ook, zijn er tal van voorbeelden te bedenken om deze Dag succesvol te maken: Groet de buurman, sta op voor iemand in de tram of bus, help iemand oversteken, koop een bloemetje voor je moeder, of trakteer op taart. Alles is deze Dag mogelijk, als het maar goed bedoeld is.


Wens iemand een Fijne Doe Vriendelijk Dag!
Verwante Dagen

Star Wars-Dag
4 mei
Voor sommige mensen is het maar een stomme film die zich in de ruimte afspeelt, met die die gozer die zo zwaar ademt. Dat soort mensen kent het verschil niet eens tussen Star Wars en Star Trek (en Stargate).

INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG
28 juni
INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG KOMT VOORT UIT EEN INTERNETINITIATIEF VAN MENSEN DIE EENS LEKKER VAN ZICH AF WILDEN SCHREEUWEN. MEESTAL WORDT HET ALS IRRITANT ERVAREN, MAAR EIGENLIJK IS CAPSLOCK NATUURLIJK DE CRUISE CONTROL VOOR 'COOL'.

Nationale Complimentendag
1 maart
We zijn soms niet even lief voor elkaar in dit land. Komt misschien omdat we met heel erg veel zijn in dit land, of omdat we een kort lontje hebben. Wat de reden ook mag zijn, de organisatie ‘Momentje voor een Complimentje’ vindt dat het hoog tijd is om elkaar eens wat vaker een hart onder de riem te steken door een compliment uit te delen.

17
februari

17 feb

Komende Dagen
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
29 februari
Deze site gebruikt Cookies.