17 februari

Doe Vriendelijk-Dag

17 februari - 107 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 februari 12:45

Doe Vriendelijk-Dag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In het Engels klinkt zoiets altijd beter. The Random Acts of Kindness Day is een vrolijke Dag die wordt gevierd om eens willekeurig vriendelijk te zijn. De Dag is vanuit Amerika hier in Nederland over komen waaien. Dessalniettemin is het, volgens deze site van oorsprong door een Nieuw-Zeelander bedacht. Indertijd bestond er in Nederland al een landelijke Doe Vriendelijk-Dag (op 1 september), maar door de jaren heen is deze Nieuw-Zeelandse Dag steeds internationaler geworden tot die ook in Nederland op 17 februari werd gevierd.

Wel duidelijk is wat we deze Dag moeten doen. Wees een keer extra aardig voor uw medemens! Wij houden wel van dergelijke Dagen. Of ze nou werken of niet, het is in ieder geval lekker ludiek en geeft een vrolijk tintje aan een verder saaie februaridag. Hoe dan ook, zijn er tal van voorbeelden te bedenken om deze Dag succesvol te maken: groet de buurman, sta op voor iemand in de tram of bus, help iemand oversteken, koop een bloemetje voor je moeder, of trakteer op taart. Alles is deze Dag mogelijk, als het maar goed bedoeld is.

Kijk verder ook eens op Wikipedia voor meer informatie over deze Dag.

Wilt u vaker een Dag als de Doe Vriendelijk-Dag ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.

Wens iemand een Fijne Doe Vriendelijk-Dag!
Verwante Dagen

Oudejaarsavond
31 december
Oké, het is dan wel geen officiële feestdag, maar oudejaarsavond wordt door iedereen gevierd. En daar gaat het ons om. Gezellig met vrienden en familie, oliebollen en appelbeignets, aftellen tot het nieuwe jaar ons tegemoet komt.

Wereld Vriendelijkheidsdag
13 november
Wereld Kindness Day is een Dag om goede daden in de gemeenschap te benadrukken, gericht op de positieve kracht en de rode draad van vriendelijkheid die ons bindt.

Dag van de Goede Daad
16 april
Heerlijk, zulke Dagen. De Dag van de Goede Daad. Omdat we gewoon af en toe elkaar moeten helpen. Oude vrouwen de weg over helpen steken, een gevonden portemonnee naar het politiebureau brengen, of uw buurmans auto wassen.

17
februari

17 feb

Deze site gebruikt Cookies.