19 april

Dag van Long Covid

19 april - 97 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 26 mei 17:08

Dag van Long Covid

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Voor de meeste mensen voelt de coronacrisis als een verre, vage geschiedenis. Iets wat lang geleden begon als iets spannends (beetje Netflixen, Houseparty spelen en stiekem de avondklok ontduiken) is inmiddels voor veel Nederlanders een aparte, korte onderbreking van hun leven. Maar duizenden mensen zijn covid-19 niet vergeten. Zij hebben er nog iedere dag last van in de vorm van long covid. Dat heeft grote impact, maar we weten er nog maar weinig van. Daarom is 19 april uitgeroepen tot Dag van Long Covid.

De Dag van Long Covid is in het leven geroepen door onderzoekscollectief Virology Education en de Stichting Long Covid, die geld inzamelt voor onderzoek naar de ziekte. De Dag bestaat uit een bijeenkomst van professionals die tijdens het evenement kunnen leren van elkaar, in alle aspecten de ziekte zoals zorg, preventie en begeleiding.

Tijdens het congres wordt onder andere gesproken over 'de effecten van long covid op orgaansystemen' en 'wat de maatschappelijke impact van long covid is'. Er komen bekende mensen langs, waaronder Marion Koopmans en demissionair minister Pia Dijkstra voor Medische Zorg.

Informatie over deze Dag is onder andere te vinden op de website van Virology Education.

Wens iemand een Fijne Dag van Long Covid!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Mondverzorging
20 maart
Tandpijn is na oorpijn en migraine misschien wel de ergste pijn die je kunt hebben, dus een goed gebit is van levensbelang. De Internationale Dag van de Mondgezondheid is in het leven geroepen om daar aandacht voor te vragen, u te leren hoe u goed moet poetsen/flossen/spoelen, én om stil te staan bij mensen die geen toegang hebben tot goede mondzorg.

Dag in Paars
26 maart
De Dag in Paars is een internationaal initiatief om Epilepsie bespreekbaar te maken. Op $datum ieder jaar worden er op allerlei plekken overal ter wereld mensen in paarse kleding aangetroffen.

Dag van de Praktijkondersteuner
22 mei
De praktijkondersteuner is een essentieel onderdeel van iedere huisartsenpraktijk. Hij of zij zorgt ervoor dat alles in een huisartsenpost op rolletjes loopt - medicijnen inslaan, afspraken regelen, zorgen dat de dokter genoeg pennen heeft om onleesbare recepten uit te schrijven… Het is zelfs zo’n belangrijke taak, dat ‘de praktijkondersteuner’ een eigen Dag krijgt.

19
april

19 apr

Deze site gebruikt Cookies.