9 januari

Dag van het Verantwoord Medicijngebruik

9 januari - 197 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Dag van het Verantwoord Medicijngebruik

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Moderne medicijnen mogen onze levens dan wel oneindig beter maken, maar de organisatie achter de Dag van het Verantwoord Medicijngebruik waarschuwen ook: het zijn geen snoepjes! Dat is precies de boodschap die we op 9 januari door ons laten doordringen. Geniet, maar genees met mate.

De Dag van het Verantwoord Medicijngebruik vindt jaarlijks op 9 januari plaats. De Dag is één grote publiciteitscampagne om aandacht te vragen voor de risico's en gevaren van overdadige medicijninname. Pijnstillers zijn bijvoorbeeld voor miljoenen mensen een wereldveranderende uitkomst, maar te veel pijnstillers kunnen ook verslavend werken.

Dit jaar staat specifiek medicijngebruik in het verkeer centraal. Tijdens de Dag wordt aandacht gevraagd voor de risico's van pillenslikken achter het stuur - niet alleen voor de bestuurder, maar ook voor de rest van het verkeer.

Tijdens de Dag worden er voorlichtingswebsites opgezet rondom het onderwerp, en er komt een toolkit beschikbaar voor zorghulpverleners en -instellingen.

De Dag is in het leven geroepen door het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik. Alle informatie over de Dag is dan ook te vinden op hun website.

Wens iemand een Fijne Dag van het Verantwoord Medicijngebruik!
Verwante Dagen

Wereld Longkankerdag
1 augustus
Roken ontmoedigen doen we niet voor niks. Longkanker is een gruwelijke ziekte, net als natuurlijk alle kankers. Op 1 augustus staan we wereldwijd stil bij de ziekte, de symptomen en gevolgen, en uiteraard de patiënten ervan.

Wereld Osteoporosedag
20 oktober
Osteoporose is een botziekte die de sterkte van botten verzwakt. Daardoor loopt een patiënt gevaar voor snelle botbreuken, en dat wordt gevaarlijk als het gaat om de ruggenwervels.

Dag in Paars
26 maart
De Dag in Paars is een internationaal initiatief om Epilepsie bespreekbaar te maken. Op $datum ieder jaar worden er op allerlei plekken overal ter wereld mensen in paarse kleding aangetroffen.

9
januari

9 jan

Deze site gebruikt Cookies.