26 mei

Dag van het Park

26 mei - over 94 dagen elke 4e zondag van mei
In 2020 op 24 mei
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van het Park

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Een uit België overgenomen initiatief, georganiseerd door de ANWB, die deze dag sinds 5 jaar uitroept tot de Dag van het Park. Op deze Dag moet men genieten van die waardevolle stukjes groen in de steden.

De activiteiten op de Dag verschillen per gemeente, die hun eigen invulling aan de Dag kunnen geven. Van de website: 'U kunt demonstraties, voorstellingen en muziek optredens verwachten. Daarnaast zal er van alles te doen zijn op het gebied van cultuur, educatie, sport, recreatie, natuur en natuurlijk een hoop leuks voor de kinderen'.

De Dag van het Park vindt ieder jaar plaats op de laatste zondag van mei. Dat is dit jaar de 27e. In Nederland wordt de Dag minder actief gevierd dan bij de zuiderburen, maar dat moet u er niet van weerhouden om lekker met een picknickmandje op het gras te gaan zitten. Veel plezier!

Verwante Dagen

Wereld Plantendag
18 mei
Ook hier is vanalles te vinden

Dag van de Boseigenaar
12 oktober
Is het niet de ultieme droom? Een eigen bos bezitten klinkt hemels. Je eigen stuk ongerepte natuur, de rust en de stilte van het woud, en dat allemaal door jou, de boseigenaar.

Nationale Natuurwerkdag
5 november
Op 5 november gaan we met zn allen aan het landschap werken! Want dat is de insteek van de Nationale Natuurwerkdag: Met velen gaan we het Nederlandse landschap aanpakken.

26
mei

26 mei

Komende Dagen
Wereld Denkdag
Wereld Denkdag
22 februari
Wereld Yogadag
Wereld Yogadag
22 februari
Dag van de Academies
Dag van de Academies
23 februari
Deze site gebruikt Cookies.