27 mei

Dag van het Park

27 mei - 49 dagen geleden elke 4e zondag van mei
In 2019 op 26 mei
Aangepast op 5 mei 20:18

Dag van het Park

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Een uit België overgenomen initiatief, georganiseerd door de ANWB, die deze dag sinds 5 jaar uitroept tot de Dag van het Park. Op deze Dag moet men genieten van die waardevolle stukjes groen in de steden.

De activiteiten op de Dag verschillen per gemeente, die hun eigen invulling aan de Dag kunnen geven. Van de website: 'U kunt demonstraties, voorstellingen en muziek optredens verwachten. Daarnaast zal er van alles te doen zijn op het gebied van cultuur, educatie, sport, recreatie, natuur en natuurlijk een hoop leuks voor de kinderen'.

De Dag van het Park vindt ieder jaar plaats op de laatste zondag van mei. Dat is dit jaar de 27e. In Nederland wordt de Dag minder actief gevierd dan bij de zuiderburen, maar dat moet u er niet van weerhouden om lekker met een picknickmandje op het gras te gaan zitten. Veel plezier!

Verwante Dagen

Internationale Dag voor de Rivier
14 maart
De officiele gehele naam betreft de Internationale Dag voor de Rivieren en tegen Dammen. Dat zegt eigenlijk al heel veel over deze Dag. Elk jaar op 14 maart is het de Dag om te demonstreren tegen dammen.

Dag van het Hunebed
14 augustus
Drenthe heeft ons land maar weinig te bieden, maar de provincie heeft één ding waar het zich echt mee onderscheid van de rest van Nederland: Hunebedden!

Nationale Natuurwerkdag
2 november
Op 2 november gaan we met zn allen aan het landschap werken! Want dat is de insteek van de Nationale Natuurwerkdag: Met velen gaan we het Nederlandse landschap aanpakken.

27
mei

27 mei

Deze site gebruikt Cookies.