Op een doordeweekse dag, als er gewoon een Knorr Wereldgerecht op tafel moet komen, dan gooien we gewoon een mes en vork naast ons bord neer en gaat de pan op tafel. Maar niet op 17 april. Dan doen we onze tafelschikking volgens de regels: het bestek van buiten naar binnen, het servet goed gevouwen, en de juskom parallel aan de vleesschaal. Het is op die datum namelijk de Dag van de Tafelbereidingen.
Die Dag is in het leven geroepen door tafelbereidingen.nl, voor zover wij kunnen zien een website die voor geld een cursus tafelschikken aanbiedt voor de horeca. De Dag vindt plaats op de derde donderdag van april en is blijkbaar bedoeld zodat horeca een dagje na kunnen denken over de juiste manier om een tafel op te dienen.
Is er Nederlandser voedsel dan de frikandel? Al 68 jaar geleden werd de frituursnack in Nederland geïntroduceerd en alle berenklauwen, mexicano's en sitosticks ten spijt passen er nog steeds maar weinig snacks beter bij een bord friet als de frikandel.
In verband met het verschijnen van Het krokettenboek van Johannes van Dam in 2014 heeft Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar 9 oktober uitgeroepen tot Nationale Krokettendag!
November is Wereld Veganisme Maand, en om die in te luiden vieren we op 1 november Wereld Veganismedag. In 1944 werd namelijk in november The Vegan Society opgericht; een organisatie die "advies geeft over manieren om diervriendelijk te leven ten behoeve van mensen, dieren en onze planeet".
17 april
17 apr
Eerdere edities: In 2024: 18 april In 2023: 20 april In 2022: 21 april