Toegegeven, wij hadden er persoonlijk nog nooit van gehoord, maar volgens de zuiderbuurse toeristenbond is de Geraardbergse mattentaart 'hét bekendste streekproduct van de Vlaamse Ardennen.' We geloven ze op hun woord, en als u deze delicatesse opzoekt op internet ziet u waarschijnlijk dat de Belgen dit niet overdrijven. De lekkernij is zelfs zo beroemd dat hij zijn eigen Dag krijg. 20 april is de Dag van de Mattentaart.
Wat er te doen is tijdens deze Dag laat zich raden. Eet vooral geen ontbijt als u naar deze Dag gaat, want u kunt door heel Geraardbergen heerlijke mattentaart eten. En niet alleen dat! Er zijn ook demonstraties mattentaartbakken en er is een heuse mattentaartoptocht, georganiseerd door wandelclub De Padstappers. Die vindt dit jaar voor de, hou u vast, 35e keer plaats!
Meer informatie? Die is onder andere te vinden op deze website.
Is er Nederlandser voedsel dan de frikandel? Al 68 jaar geleden werd de frituursnack in Nederland geïntroduceerd en alle berenklauwen, mexicano's en sitosticks ten spijt passen er nog steeds maar weinig snacks beter bij een bord friet als de frikandel.
Bakken. Braden. Koken. Roeren. Er een omelet, wentelteefjes of pannenkoeken van maken. In de salade verwerken. Tot een cocktail uitroepen. Op toastjes smeren.
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.
20 april
20 apr
Eerdere edities: In 2024: 21 april In 2023: 16 april In 2022: 17 april