18 april

Dag van de Financiële Verhoudingen

18 april - 64 dagen geleden elke 3e donderdag van april
In 2025 op 17 april
Aangepast op 12 oktober 20:20

Dag van de Financiële Verhoudingen

Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Politiek is toch grotendeels geld uitgeven of juist niet. Er zijn verschillende waakhonden en instanties die daar toezicht op houden, en de Raad van Openbaar Bestuur is er daar een van. Die organiseert iedere derde donderdag in april de Dag van de Financiële Verhoudingen. De Raad geeft daarop advies over een willekeurig onderwerp over overheidsfinanciën.

Als voorbeeld: in de afgelopen jaren ging het bijvoorbeeld over de financiële uitgaven bij regionale samenwerkingen, bij duurzaamheid, en 'evenwicht in de financieel-bestuurlijke verhoudingen'. In de praktijk komen er op deze Dag essaybundels uit van wetenschappers en praktijkdeskundigen die hun visie over het onderwerp geven. Ook komt de Raad zelf met adviesrapporten over hoe overheden onderling geld verdelen.

Informatie over het onderwerp, waaronder de thema's en essays van voorgaande jaren, zijn te vinden op de website van de Raad van Openbaar Bestuur.

Wens iemand een Fijne Dag van de Financiële Verhoudingen!
Verwante Dagen

Antillendag
21 oktober
Natuurlijk is de Nationale Dag van de Antillen onmisbaar voor ons overzicht; de eilandengroep hoort immers bij het Koninkrijk der Nederlanden,. En waarom zouden we Koningsdag wel vieren, maar de Caribbische equivalent niet?

Internationale Dag van de Afgevaardigden
25 april
De afgevaardigden waarover de naam van deze Dag rept, zijn afgevaardige diplomaten van de Verenigde Naties. Die zijn niet vies van het oprichten van Dagen Van, en op $datum organiseren ze deze Dag die vooral over hun eigen werk gaat.

Dag van Europa
9 mei
In economisch zware tijden moeten we alle zeilen bijzetten. En of u nu groot fan bent van Europeaanse saamhorigheid of het subcontinent een log, bureaucratisch beest vindt waar uw duurverdiende en schaarse belastingcenten worden verkwanseld, feit blijft dat we met z'n allen in hetzelfde solidaire schuitje zitten en dat er momenteel hard moet worden gewerkt om onze hooggeachte euro te redden.

18
april

18 apr

Eerdere edities:
In 2023: 20 april
In 2022: 21 april
Deze site gebruikt Cookies.