Nu de kroegen de coronatijd toch blijken te hebben overleefd, is het tijd de horeca eens goed op te zoeken. En waar doe je dat nou beter dan in die typische Hollandse, wat zeggen we, typisch Amsterdamse sfeer van het bruine café? Daar waar je geld of wie bent niet meetelt, waar het enige licht van een enkel 40W-peertje komt, waar de koperen gokkast in de hoek staat en waar de barman je naam kent. We gaan er speciaal naartoe op de Dag van de Bruine Kroeg, op 7 oktober.
De Dag van de Bruine Kroeg vindt voornamelijk in de hoofdstad plaats. Daar vieren bruine cafés op tientallen plekken in de stad deze Dag. Niet heel uitbundig, maar eenvoudig, zoals het een echte bruine kroeg betaamt. Meedoen aan deze Dag is even eenvoudig als prettig: drink gewoon een vaasje of een fluitje in een van de deelnemende kroegen, of in uw eigen stamcafé.
Daarnaast zijn er in sommige kroegen wel degelijk activiteiten te volgen. Zo is er ergens een jeneverworkshop, kunt u elders biljarten en biedt weer een derde kroegbaas een borrelhap van het huis aan.
Welke kroegen er allemaal meedoen en wat daar te beleven valt, leest u op de website: www.dagvandebruinekroeg.nl.
Als we de bourgondische Limburgers ergens van kennen, naast hun zachte G, dan is het wel hun bekendste lekkernij: de vlaai. De regionale taartachtige snack gaat goed bij koffie en komt in allerlei smaken zoals abrikoos en kers, het is divers (met óf zonder slagroom is allebei lekker!
Op 24 maart vieren we sinds 2012 de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs (of European Artisanal Gelato Day), een Dag die door het Europees Parlement is aangeomen om de belangrijke continentale industrie te stimuleren en veilig te houden.
Op Internationale Voedseldag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de wereldwijde voedselproblemen, en er wordt solidariteit gevraagd voor de internationale strijd tegen honger, ondervoeding en armoede.