24 januari

Dag van de Bedreigde Advocaat

24 januari - 252 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 24 januari 09:08

Dag van de Bedreigde Advocaat

Categorie:
146-gavel Rechtspraak

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Advocaten hebben het niet makkelijk. In veel landen is dit nou niet bepaald een beroepstitel die je dapper uit durft te dragen. Vaak lopen advocaten gevaar omdat ze zich bezig houden met zware criminaliteit. En als en nou dacht dat dit fenomeen alleen in derdewereldlanden speelde, sta dan zeker vandaag eens even stil bij Derk Wiersum. Om stil te staan bij de moorden en bedreigingen van deze redders van de rechtsstaat vindt 24 januari de Dag van de Bedreigde Advocaat plaats.

Die Dag wordt over de hele wereld gevierd, en ook in Nederland zijn er specifieke activiteiten rondom de Dag te volgen. Zo is er in Den Haag een grote demonstratie voor de Hondurese ambassade die onlangs werd opgeheven. Ook in andere steden binnen Europa worden acties gevoerd.

De datum van 24 januari is niet helemaal toevallig gekozen. Op die datum in 1977 werden er vier advocaten vermoord in Madrid, toen het land op de rand van een burgeroorlog stond. Om hen te eren is de datum van 24 januari gekozen als de Internationale Dag van de Bedreigde Advocaat.

Meer informatie is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Bedreigde Advocaat!
Verwante Dagen

Dag van het Erfrecht
17 juni
Ben je dood, pakken ze alsnog je geld. Het is bovendien ook nog waanzinnig ingewikkeld om te begrijpen hoe het zit met erfrecht, maar op $datum leert u daar alles over, op de Dag van het Erfrecht.

Dag van de FG
12 oktober
Herinnert u zich nog al die tientallen strontvervelende emails over 'uw nieuwe privacyrechten' die u in mei 2018 kreeg? Die waren het gevolg van een grote nieuwe privacywet, de AVG.

Dag van de Duits-Nederlandse Rechtspraktijk
10 november
Duitsland is een van onze belangrijkste handelspartners. Als je dat bedenkt, is het niet zo gek dat er veel juristen en advocaten in de grensstreek gespecialiseerd zijn in de rechtsverschillen tussen die twee landen.

24
januari

24 jan

Deze site gebruikt Cookies.