18 juni

Dag van de Architectuur

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
18 juni 2022 - 471 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 maart 13:57

Dag van de Architectuur

Categorie:
53-house Bouwen en wonen

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Tijdens de Dag van de Architectuur, het eerste of tweede weekend in juni (daarmee is het meer het Weekend van de Architectuur), gaan in ruim 50 gemeenten allerlei gebouwen open die normaal nooit open zijn voor publiek. Daarmee kan een interessant kijkje worden genomen in dat vreemde gebouw op uw hoek, waarvan u altijd al had willen weten wat er gedaan werd.

Het thema van dit jaar is 'Door de ogen van.' Bekijk gebouwen eens door de ogen van bijvoorbeeld een kunstenaar, fietser, een historische figuur, een gebruiker van een bijzonder gebouw of natuurlijk de bouwer en architect.

Tijdens de Dag van de Architectuur zijn veel gebouwen met bezichtigen met een rondleiding. Weten of er bij u in de buurt iets te doen is? Kijk dan op naar het programma op de website van organisator BNA (Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten BNA).

Wens iemand een Fijne Dag van de Architectuur!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Stad
31 oktober
De Grote Stad is voor simpele dorpsjongens als wij op de Fijne Dag Van-redactie zijn een soms wat groot en ongrijpbaar iets. Miljoenen mensen opeengepropt in flats en kleine leefomgevingen, overladen en omringd met geluid en drukte en andere mensen.

Wereld Habitatdag
2 oktober
Iedere eerste maandag van oktober is het Wereld Habitatdag. Deze Dag is door de Verenigde Naties opgericht om meer bewustzijn te creëren van hoe belangrijk een goede woonomgeving is.

Dag van de Constructeur
1 juni
Een constructeur is eigenlijk gewoon een moeilijk woord voor een bouwmeester die verantwoordelijk is voor het bouwen van vliegtuigen, treinen of bouwprojecten.

18
juni

18 jun

Eerdere edities:
In 2022: 18 juni
In 2020: 20 juni
In 2019: 14 juni
Deze site gebruikt Cookies.