19 november

Internationale Dag van de Man

19 november - 1520 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 00:00

Internationale Dag van de Man

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Vrouwen hebben een Dag, dan mannen ook! 19 november is jaarlijks (naast Wereld Toiletdag) een Dag vol testosteron, bier en tietuh. Ruwe mannelijkheid en borsthaar worden op deze Dag geëerd door de Verenigde Naties, die de Dag 1999 in Trinidad en Tobago hebben opgericht. Een mooie Dag dus om eens met een pilsje op de bank voetbal te gaan kijken, over seks te praten en jezelf te krabben. Want dat doen échte mannen, en dat horen ze juist te doen op Wereld Mannendag!

Overigens is de Dag ook bedoeld om de positie van de man sterker te maken - schijnbaar is die dat nog niet - en om stil te staan bij de gezondheid van het mannelijk lichaam.

Extra informatie nodig? Lijkt ons sterk. Een echte man leest nooit handleidingen. Toch weten wat er allemaal te doen is? Kijk dan even op deze website.

Verwante Dagen

Wereld Meisjesdag
11 oktober
Deze Dag werd ons in 2013 al getipt, maar heel bekend was de Dag toen niet. Opmerkelijk want de Dag is door een Nederlandse organisatie geïnitieerd. Plannederland (voorheen het Foster Parents Plan) heeft er voor gezorgd dat de VN de Dag officieel heeft uitgeroepen op 11 oktober.

Internationale Dag van de Dataprivacy
28 januari
We leven in een digitaal tijdperk, vol met e-mail, sociale netwerken en online profielen. Twitter, Facebook en LinkedIN vieren hoogtijdagen, al onze informatie wordt opgeslagen op servers waarvan we niet weten waar ze staan en wat er mee gebeurt.

Niet-winkeldag
29 november
De laatste zaterdag in november is Koop Niets Dag, ofwel Niet-winkeldag. Deze Dag is in Nederland niet echt bekend, maar over komen vliegen uit andere landen.

19
november

19 nov

Deze site gebruikt Cookies.