Nationale Week zonder Vlees


11 maart tot 17 maart
125-food Voedsel | Nationaal Aangepast op 12 maart 11:18

U heeft het met alle ophef en discussies vast wel meegekregen: vlees is slecht. Het is gelukkig nog niet zo erg dat de hoge heren in Den Haag onze gehaktballen af komen pakken, maar er is zeker wel één en ander aan te merken op de bioindustrie en onze grote behoefte naar dierlijk voedsel. De uitstoot van CO2 en methaan, het vervoeren van en naar de supermarkt, en natuurlijk het leed van de fokdieren zelf zijn genoeg reden om eens een weekje zonder te doen. Dat doen we dit jaar van 11 t/m 17 maart, want dan is het de Nationale Week zonder Vlees.


Wat we tijdens de Week zonder Vlees doen spreekt natuurlijk wel voor zich. We eten deze week geen hamburgers, speklapjes, shoarma of kipfilet, maar gaan op zoek naar goede alternatieven. De bedoeling is onder andere om consumenten bewust te maken van hoe slecht vlees is voor het milieu en de planeet, maar ook om te laten zien dat een weekje of zelfs een dag vegetarisch eten niet het einde van de wereld hoeft te zijn.

Tijdens de Week kunt u terecht bij supermarkten, slagers, boeren en andere winkels die zich bezig houden met vlees om te zien welke alternatieven zij hebben. Meedoen kan ook op sociale media onder de hashtag #weekzondervlees. Meer informatie, inclusief alles dat er tijdens de Week te beleven valt, vindt u op www.weekzondervlees.nl.Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.