3 maart

Internationale Dag van het Gehoor

3 maart - 139 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van het Gehoor

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op 3 maart is het jaarlijks de Internationale Dag van het Gehoor. Deze Dag is in het leven geroepen door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Dat gebruikt deze Dag om aandacht te vragen voor het belangrijke zintuig, maar voornamelijk voor de zorg die het gehoor nodig heeft en hoe dat beter kan. Met name in derdewereldlanden is er bijvoorbeeld nog veel te verbeteren op dit gebied.

De Dag van het Gehoor vraagt aandacht voor oorzorg in de lidstaten die zich hebben verenigd in de WHO. Er is ook aandacht voor de preventie van gehoorschade; volgens de WHO had dat bij 60 procent van de 360 miljoen mensen met gehoorproblemen voorkomen kunnen worden.

Tijdens de Dag zijn er wereldwijd congressen te bezoeken en wordt er informatie gegeven over oorzorg. Verwacht daarnaast ook extra mediacampagnes, bijvoorbeeld over gehoorbescherming bij concerten. Overheden en arbeidsorganisaties gebruiken de Dag om te werken aan veilige geluidsnormen op het werk.

Alle informatie is te vinden op de website van de WHO.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Gehoor !
Verwante Dagen

Dag van Long Covid
19 april
Voor de meeste mensen voelt de coronacrisis als een verre, vage geschiedenis. Iets wat lang geleden begon als iets spannends (beetje Netflixen, Houseparty spelen en stiekem de avondklok ontduiken) is inmiddels voor veel Nederlanders een aparte, korte onderbreking van hun leven.

Nationale Dag van Aandacht voor Sterven
24 mei
Sterven is, naast belasting betalen, de meest normale zaak ter wereld. Iedereen gaat vroeg of laat dood, maar ondanks die onvermijdelijkheid is doodgaan nog steeds een moeilijk, emotioneel en heftig proces voor zowel de stervende als voor de nabestaande.

Wereld Ergotherapiedag
27 oktober
Ergotherapie is therapie voor patiënten die zelf niet veel meer kunnen, maar wel graag het heft in eigen handen willen blijven houden. Een ergotherapeut helpt patiënten van allerlei allooi bij simpele taken die hen een gevoel van autonomie geven, zoals aankleden, wassen of boodschappen doen.

3
maart

3 mrt

Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.