23 januari

Internationale Dag van het Handschrift

23 januari - 66 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van het Handschrift

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Schrijven is tegenwoordig vooral een kwestie van de juiste toetsen op uw toetsenbord intikken, maar uiteindelijk is en blijft het van groot belang dat we af en toe nog eens een echt stuk tekst neerpennen. Gewoon, met de hand, met een pen op een stuk papier, zoals dat vroeger ook ging. Op 23 januari is het de Internationale Dag van het Handschrift, om stil te staan bij hoe belangrijk het cursief nog dagelijks is.

Tijdens de Internationale Dag van het Handschrift staan we stil bij hoe belangrijk het met de hand schrijven nog steeds is. Want die backspace-toets is wel erg handig, maar daardoor leren we steeds minder goed om van tevoren goed na te denken over wat we schrijven. Ook is leren schrijven belangrijk voor de motoriek en de creatieve ontwikkeling. De Dag van het Handschrift vindt plaats op de geboortedatum van John Hancock, de eerste persoon die de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring ondertekende.

Meer informatie is onder andere te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Handschrift!




Verwante Dagen

Dag van het Recht op Onderwijs en Ontwikkeling
20 november
Een van de belangrijkste dingen waar we het collectie wel over eens kunnen zijn is dat goed onderwijs de basis van een goed leven is. Onderwijs is win-win, voor kinderen en voor de wereld, en dat vieren we op $datum.

Dag van de Leerlingenraad
29 mei
In België blijken leerlingenraden een heel normaal fenomeen te zijn. Dat zijn groepen studenten op middelbare scholen die zich inspannen voor het verbeteren van de school.

Internationale Dag van de Leraar
5 oktober
Er zijn ruim 350,000 leraren in het Nederlandse onderwijs, en ondanks de vele schoolvakanties wordt het zware beroep van deze bevolkingsgroep vaak ondergewaardeerd.

23
januari

23 jan

Deze site gebruikt Cookies.