5 oktober

Internationale Dag van de Leraar

5 oktober - 350 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 00:00

Internationale Dag van de Leraar

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Er zijn ruim 350,000 leraren in het Nederlandse onderwijs, en ondanks de vele schoolvakanties wordt het zware beroep van deze bevolkingsgroep vaak ondergewaardeerd. Vandaar dat deze Dag door UNESCO wereldwijd is uitgeroepen als een eerbetoon aan deze personen die de volgende generatie klaarstomen om de samenleving te dienen.

In 1993 is de Dag opgericht, en wordt wereldwijd gevierd. In Nederland is de Nationale Onderwijsweek om deze Dag heen gebouwd. Door mensen samen te brengen zal educatie op deze wereld verbeteren. Met deze Dag moet dan ook de kwaliteit van het onderijs verbeteren.

Kijk op www.5oct.org voor de officiële website.

Verwante Dagen

Dag van de Stage
3 oktober
Koffie halen, kopietjes maken, papierbakken legen... Geef maar toe, ook u hebt zich wel eens tegen wil en dank moeten aanzetten deze vervelende rotklusjes voor uw meerderen te doen.

Dag van de Taal, Kunsten en Cultuur
24 januari
De Dag Van De Taal, Kunsten En Cultuur is een studiedag voor voortgezet-onderwijsdocenten Nederlands, klassieke en moderne vreemde talen en CKV. Op deze Dag komen zij bijeen om samen te discussieren over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Internationale Dag van de Alfabetisering
8 september
Op 8 september ieder jaar worden we door de Verenigde Naties (door UNESCO, om precies te zijn) herinnerd aan hoe het nu eigenlijk staat met de alfabetiseringscijfers van het afgelopen jaar.

5
oktober

5 okt

Komende Dagen
Dag van de Klant
Dag van de Klant
22 september
Deze site gebruikt Cookies.