26 september

Dag van de Thuiszorg

26 september - 447 dagen geleden elke
In 2019 op 24 september
Aangepast op 11 september 11:24

Dag van de Thuiszorg

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Hoewel de Dag van de Thuiszorg al vanaf 1990 gevierd wordt, hadden wij er vanaf 2014 nog nooit over gehoord, gelezen, of gezien. Dat komt wellicht omdat thuiszorg zich vaak achter gesloten deuren afspeelt en daarom al snel onzichtbaar is. Gelukkig kijken wij ook verder van huis: de vierde woensdag van september is het de Dag van de Thuiszorg. Die is bedoeld om alle hardwerkende thuiszorgers een hart onder de riem te steken en hen te bedanken voor hun inzet.

We beginnen ons eerlijk gezegd wel een beetje zorgen te maken met al die zorgdagen. We krijgen zorgen, zorgen, en nog meer http://fijnedagvan.nl/info/?id=1484. En de overheid zorgt ook niet voor een betere zorg maar bezorgd bezuinigingen op zorg. Maar maakt u geen zorgen! Want de thuiszorgers zijn veelzijdig! Een half miljoen mensen worden namelijk thuis verzorgd door deze keiharde en onbedankte werkers. Hieronder vallen het welbekende wassen en aankleden, maar ook bijvoorbeeld hulp na een operatie.

De Dag van de Thuiszorg is in de praktijk vooral een congres waarbij professionals uit het werkveld bij elkaar komen om te praten over het vak, maar u kunt zelf natuurlijk ook meedoen door een thuiszorger in uw omgeving een extra schouderklopje te geven. Ze verdienen het!

Meer informatie over de Dag is hier te vinden.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Nier
13 maart
Niet geheel verrassend wordt op de Internationale Dag van de Nier (World Kidney Day) aandacht besteed aan het belang van onze nieren, maar ook het tegengaan van het stijgende aantal nierziekten en aanverwante gezondheidsproblemen wereldwijd.

Wereld Autismedag
2 april
Wereld Autismedag is in 2007 door een resolutie van de Verenigde Naties aangenomen als officiële VN-Dag. Op deze Dag zullen lidstaten van de Verenigde Naties aandacht besteden aan autisme, een hersenstoornis die tientallen miljoenen patiënten wereldwijd treft.

Dag van de Kraamzorg
5 september
We dachten eigenlijk dat de Dag van de Kraamzorg vol zou zitten met zwangere vrouwen, maar dat valt tegen. In werkelijkheid is het een ietwat droge congresdag, waarom professionals in de kraamzorg elkaar treffen om verhalen van het slagveld te vertellen.

26
september

26 sep

Deze site gebruikt Cookies.