26 september

Dag van de Thuiszorg

26 september - 513 dagen geleden elke
In 2020 op 22 september
Aangepast op 11 september 11:24

Dag van de Thuiszorg

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Hoewel de Dag van de Thuiszorg al vanaf 1990 gevierd wordt, hadden wij er vanaf 2014 nog nooit over gehoord, gelezen, of gezien. Dat komt wellicht omdat thuiszorg zich vaak achter gesloten deuren afspeelt en daarom al snel onzichtbaar is. Gelukkig kijken wij ook verder van huis: de vierde woensdag van september is het de Dag van de Thuiszorg. Die is bedoeld om alle hardwerkende thuiszorgers een hart onder de riem te steken en hen te bedanken voor hun inzet.

We beginnen ons eerlijk gezegd wel een beetje zorgen te maken met al die zorgdagen. We krijgen zorgen, zorgen, en nog meer http://fijnedagvan.nl/info/?id=1484. En de overheid zorgt ook niet voor een betere zorg maar bezorgd bezuinigingen op zorg. Maar maakt u geen zorgen! Want de thuiszorgers zijn veelzijdig! Een half miljoen mensen worden namelijk thuis verzorgd door deze keiharde en onbedankte werkers. Hieronder vallen het welbekende wassen en aankleden, maar ook bijvoorbeeld hulp na een operatie.

De Dag van de Thuiszorg is in de praktijk vooral een congres waarbij professionals uit het werkveld bij elkaar komen om te praten over het vak, maar u kunt zelf natuurlijk ook meedoen door een thuiszorger in uw omgeving een extra schouderklopje te geven. Ze verdienen het!

Meer informatie over de Dag is hier te vinden.

Verwante Dagen

Wereld CP-Dag
6 oktober
Ieder jaar wordt een dag gewijd aan CP, Cerebral Palsy. CP is een hersenverlammingsziekte, en je hersenen, die wil je niet verlamd hebben. Wereldwijd hebben meer dan 17 miljoen deze ziekte, die ongeneeslijk is en veel problemen kan veroorzaken met anders heel normale dingen als lopen of dingen oppakken.

Internationale Dag van de Universele Gezondheidszorg
12 december
In Nederland hebben we het goed. Als u hier naar het ziekenhuis moet hoeft u niet bang te zijn dat de chirurg uw nier ook afpakt als betaling, en de zorg is buitengewoon goed.

Internationale Dag van het Gehoor
3 maart
De World Health Organisation (WHO) is een organisatie die al heel wat gezondheidsaspecten op de agenda heeft gezet. Op 3 maart zijn onze oren en ons gehoor aan de beurt.

26
september

26 sep

Komende Dagen
Wereld Denkdag
Wereld Denkdag
22 februari
Wereld Yogadag
Wereld Yogadag
22 februari
Dag van de Academies
Dag van de Academies
23 februari
Deze site gebruikt Cookies.