Week van de Mediawijsheid


8 november tot 15 november
Nationaal Aangepast op 7 november 17:18

Het internet is een schitterende uitvinding waarmee we kunnen leren, elkaar kunnen ontmoeten en pizza's rechtstreeks aan de deur laten bezorgen zonder in contact te komen met iemand anders. Tegelijkertijd kent het internet ook flink wat bedreigingen, en is het inmiddels heel moeilijk vast te stellen wanneer informatie legitiem is of u op een verkeerd been probeert te zetten. Tijdens de Week van de Mediawijsheid worden kinderen op scholen en in andere instellingen onderwezen over de mogelijkheden én gevaren van het internet.


Tijdens de Week van de Mediawijsheid leren schoolkinderen alles over digitale communicatie, apps, technologie en media. Er zijn dan lespakketten beschikbaar op scholen of in bibliotheken om hen daarover te onderwijzen. Zo leren zij over online veiligheid, hoe je authentieke informatie van nepnieuws kunt onderscheiden en welke apps en sites handig zijn als informatiebron.

Dit jaar is het thema van deze Week 'Aan of uit'. Dat richt zich vooral op de vraag wanneer kinderen hun telefoon aan- en uitzetten. Gaat de smartphone bijvoorbeeld 's nachts mee naar bed? Hoe zit dat op school zelf? Of tijdens het eten? En wat is eigenlijk een gezonde hoeveelheid om een telefoon te gebruiken zonder dat je er last van krijgt?

Alles over deze Week, inclusief wat er te leren valt, is te vinden op de (echte!) website www.weekvandemediawijsheid.nl.
Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.