22 augustus

Internationale Dag voor Slachtoffers van Geweld vanwege Religie of Geloof

22 augustus - over 46 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 23 juni 15:46


Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een van de meest fundamentele mensenrechten is de vrijheid om te geloven in wat je maar wil. God, Allah, Buddah of juist helemaal niks, iedereen heeft zijn eigen opvattingen over de wereld en het hiernamaals en dat is prima. Althans, dat zou het moeten zijn. Jaarlijks worden nog steeds honderdduizenden mensen op de een of andere manier vermoord of verwond vanwege hun religie of geloof. Op 22 augustus staat de Verenigde Naties stil bij die slachtoffers.

Die Dag is het de Internationale Dag van Herdenking van Slachtoffers van Geweld vanwege Religie of Geloof. Zo'n lange naam voor een Dag spreekt al snel voor zichzelf, dus u kunt zelf wel invullen wat we die Dag doen. Niet alleen staan we stil bij de slachtoffers, we herdenken ook manieren waarop we zulk geweld in de toekomst kunnen voorkomen en hoe we daar zelf een steentje aan kunnen bijdragen. Het is vooral een Dag waarop ook overheden nadenken over het implementeren van wetten en regels om deze rechten vast te leggen.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op deze website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag voor Slachtoffers van Geweld vanwege Religie of Geloof!
Verwante Dagen

Wereld Religiedag
16 januari
Religie. Nog zo'n heikel punt. In een tijd waarin bepaalde politici de islam verketteren de katholieke kerk allang niet meer zo belangrijk is als het ooit was, is wat meer vertrouwen en wederzijds respect best wenselijk.

Dag van de Onnozele Kinderen
28 december
Ja, het is een ietwat vreemde naam voor een Dag. Wij zullen de eersten zijn die dat toe willen geven. Maar achter de Dag van de Onnozele Kinderen zit een dieper verhaal, uit de bijbel welteverstaan.

Allerzielen
2 november
Allerzielen is nauw verbonden met Allerheiligen en is een oude Christelijke feestdag, ieder jaar op 2 november. Deze Dag is bedoeld om onze overleden dierbaren te eren.

22
augustus

22 aug

Deze site gebruikt Cookies.