1 oktober

Internationale Dag van het Vegetarisme

LET OP: deze Dag is in 2012 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2012 versie van deze Dag.
aandacht1 oktober 2012 - 2426 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 00:00

Internationale Dag van het Vegetarisme

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wij zullen u eerlijk bekennen: Wij hebben hier op de FijneDagVan-redactie niet veel op met vegetarisme. Ook niet met vegetariers in het algemeen. Geitenwollensokkentypes. Geef ons maar een lekker vette hamburger. Zo'n goed stuk barbecuevlees waar het vet vanaf druipt. Lekker mannelijk. Vlees, veel vlees. Vlees is goed. Maar van de andere kant zijn we wel heel tolerant voor andere meningen. En vegetarisme is immers ook maar een mening. Dus we laten de vegetariers lekker aan hun sojaburgers en tofu knabbelen. Smakelijk, niet voor ons. En toch maken we EEN uitzondering. Op 1 oktober.

Vegetarisme vs. Veganisme
1 oktober is het namelijk Wereld Vegetarismedag, of Dag van de Vegetarier, of hoe u het ook wilt noemen. De Dag van het Vegetarisme is eigenlijk de kick-off van een hele maand vol voorgenoemde lekkernijen. Oktober is namelijk de MAAND van het Vegetarisme. Maar zo betrokken zijn we nu ook weer niet. Zeker niet als u bedenkt dat oktober doorloopt in november, en dat dat (bijna expres, lijkt het wel) de Maand van het Veganisme is! Alsof ze het erom doen... 1 november is dan ook de Dag van het Veganisme, en wat het verschil is mag u lekker zelf lezen.

Altruistisch
Dan over naar de Dag van het Vegetarisme. Want na dit lange intro zullen we u ook wel even uitleggen wat dat precies is. In feite spreekt de naam wel voor zich. Op deze datum wordt ons verteld wat de voordelen van het vegetarier-zijn inhouden. Het is voornamelijk een altruistische daad: Het moet helpen tegen de megastallen, het is goed voor dierenwelzijn en zo. Hartstikke mooi. Niet voor ons, maar het idee is mooi.

Eigen bijdrage
Nu vraagt u zich af wat u allemaal op deze dag kunt doen. Laten we beginnen met het zelf te proberen. Eet die Dag eens geen vlees, maar een lekkere vegaburger of een krop sla. Maar de organisatie raadt u ook aan om eens een rondje te maken langs uw favoriete restaurants en hen aan te raden ook eens vegetarisch te koken. Of probeer uw vrienden en familie om te praten meer aan de dieren te denken. Afijn, de mogelijkheden zijn eindeloos.

U kunt voor meer informatie ook kijken op www.WorldVegetarianDay.org. En smakelijk, he?

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Vegetarisme!
Verwante Dagen

Wereld Veganismedag
1 november
November is Wereld Veganisme Maand, en om die in te luiden vieren we op 1 november Wereld Veganismedag. In 1944 werd namelijk in november The Vegan Society opgericht; een organisatie die "advies geeft over manieren om diervriendelijk te leven ten behoeve van mensen, dieren en onze planeet".

Nationale Spekkoekdag
10 mei
Spekkoek is van oorsprong een Indische lekkernij waar veel mensen van houden en echt trots op zijn. Spekkoek mag wat nationalespekkoekdag.nl betreft elke dag van het jaar gegeten worden, maar op $datum zetten ze spekkoek in de spotlights, is de koek een beetje van iedereen en eten we het gezamenlijk.

Wereld Tapasdag
20 juni
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.

1
oktober

1 okt

Deze site gebruikt Cookies.