30 juni

Nationale Picknickdag

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
partner aandacht30 juni 2018 - 2098 dagen geleden elke 5e zaterdag van juni
In 1970 op 1 januari
Aangepast op 29 januari 14:24

Nationale Picknickdag

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Partner:
Ja (lees meer)

[PARTNER*] Een picknick is iets bijzonders: zo simpel, maar ook zo leuk. Het mooie van de picknick is dat het het perfecte uitje is voor iedereen, want u kunt het zo simpel of uitgebreid maken als u zelf wilt. Gewoon met een mandje en een kleedje de natuur in, en of u daar nu broodjes kaas en een fles limonade in doet of toastjes met kaviaar en Dom Perignon, dat maakt niet uit! Bovendien bent u er even lekker op uit, en is het leuk voor jong én oud. Wat is er niet leuk aan te vinden? Precies daarom is de laatste zaterdag van juni uitgeroepen tot Nationale Picknickdag!

Dit jaar valt de Nationale Picknickdag op 30 juni, een mooie zomerdag én een vrije zaterdag, zodat iedereen wel wat tijd kan vinden voor een eigen picknick. Het initiatief voor de Dag komt van de organisatie van de Midsummer Tuinfair, een evenement in Hem dat dit jaar voor de elfde keer wordt georganiseerd. De Tuinfair is een bijeenkomst waar tientallen standhouders naartoe komen om bijvoorbeeld hun lokale streekproducten zoals boerenkaas te verkopen. Ook zijn er foodtrucks aanwezig, waar de Picknickdag omheen is gebouwd.

Net zo makkelijk
"Ieder jaar doen we iets speciaals", zegt organisator Anita Harte, "en dit jaar wilden we een picknick koppelen aan het evenement. Een picknick is namelijk het ideale moment om even lekker naar buiten te gaan. Zeker als je kijkt naar hoeveel kinderen tegenwoordig vooral binnen blijven zitten, is het belangrijk dat je als ouder zegt: 'Kom, we gaan eens lekker gezond doen'." De charme van een picknick is dat het voor iedereen zo toegankelijk is, en 'voor iedere portemonnee' geschikt. "Je creëert er je eigen feestje mee, en of dat nou heel uitgebreid is of juist lekker simpel maakt dan niks uit!"

Nationale Dag
Hoewel de Nationale Picknickdag begonnen is tijdens het lokale evenement hoopt de organisatie dat heel Nederland er op 30 juni op uit trekt om te picknicken. Het is dan ook niet nodig af te reizen naar het pittoreske plaatsje in Noord-Holland, want u kunt ook gewoon zelf een kleedje inpakken, een tas met boodschappen inladen, en naar een park of bos bij u in de buurt gaan. Ook kunt u zelf een evenement opzetten, zoals een gezamenlijke picknick met uw buren of vrienden, of voor iedereen in uw dorp of stad. Hoewel iedereen dat gewoon kan doen, zou de organisatie van de Picknickdag (en wij ook!) het wel leuk vinden daarover te horen.

Kijk dus snel op www.midsummertuinfair.nl/picknick voor informatie over het evenement én over hoe u de organisatie kunt bereiken. Enne, smakelijk eten alvast!

* Deze Dag is opgericht via het partnerprogramma van FijneDagVan.

Wens iemand een Fijne Nationale Picknickdag!




Verwante Dagen

Dag van het Duitse Bier
23 april
Wij mogen na een lange werkdag op de redactie graag een pilsje opentrekken. Maar geef ons alsjeblieft niet dat smerige piswater Heineken of dat onverrijkte Amstel-uranium, want aan dat slootwater hebben we een broertje dood.

Internationale Dag van de Kokosnoot
2 september
De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin.

Wereld Malbecdag
17 april
Je kunt jezelf wel 'de beste druif ter wereld' noemen, maar zolang je geen eigen Dag Van naar je vernoemd krijgt is dat natuurlijk een lege term. De enige druif die daarom die titel mag dragen is de Argentijnse malbecdruif, die volgens kenners ook de beste wijn ter wereld oplevert.

30
juni

30 jun

Eerdere edities:
In 2019: 29 juni
In 2018: 30 juni
In 2017: 24 juni
Deze site gebruikt Cookies.