22 april

Dag van het Landschap

aandacht22 april - 181 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 31 maart 11:57

Dag van het Landschap

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op tweede Paasdag organiseren het Brabants Landschap, Omroep Brabant en het IVN de Dag van het Landschap. Tweede Paasdag zou een mooie gelegenheid moeten zijn - mits het weer meezit - voor velen om er eens lekker op uit te gaan en te genieten van het schitterende Nederlandse (en in dit geval vooral Brabantse) landschap.

Twaalf natuurgebieden worden dan opengesteld voor voor wandelgroepen waarbij deskundige gidsen uitleg geven over de flora en fauna van het gebied en de cultuurhistorie. Een compleet overzicht van de natuurgebieden waar men kan wandelen is hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van het Landschap!
Verwante Dagen

Nationale Boomfeestdag
13 maart
De Nationale Boomfeestdag wordt ieder jaar gehouden op de derde woensdag in maart, ofwel om en nabij de eerste lentedag. Op deze Dag probeert organisator Landelijk Comité Boomplantdag kinderen de waarden en functies van bomen laten inzien.

Wereld Bamboedag
18 september
Bamboe associëren wij vooral met China en panda's. Grotendeels correct, al is dat natuurlijk niet het enige waar dit rap groeiende onkruid woekert. In de Zuid-Aziatische cultuur speelt bamboe in het algemeen een grote rol.

Internationale Dag van de Bergen
11 december
Ieder jaar op 11 december eren wij de hoge plekken van de aarde: bergen! Want Nederland mag dan wel plat zijn, dat is de rest van de wereld zeer zeker niet.

22
april

22 apr

Eerdere edities:
In 2018: 2 april
In 2017: 17 april
In 2016: 28 maart
Komende Dagen
Antillendag
Antillendag
21 oktober
Wereld Stotterdag
Wereld Stotterdag
22 oktober
Wereld Moldag
Wereld Moldag
23 oktober
Deze site gebruikt Cookies.