13 april

Dag van het Landschap (geannuleerd)

LET OP: deze Dag is in 2020 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2020 versie van deze Dag.
13 april 2020 - 370 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 november 21:08

Dag van het Landschap (geannuleerd)

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Let op: de Dag van de Landbouw is dit jaar vanwege het coronavirus geannuleerd. De organisatie denkt nog na over een alternatief. Over de landbouw hebben we het afgelopen jaar veel gehoord.

Op tweede Paasdag organiseren het Brabants Landschap, Omroep Brabant en het IVN de Dag van het Landschap. Tweede Paasdag zou een mooie gelegenheid moeten zijn - mits het weer meezit - voor velen om er eens lekker op uit te gaan en te genieten van het schitterende Nederlandse (en in dit geval vooral Brabantse) landschap.

Twaalf natuurgebieden worden dan opengesteld voor voor wandelgroepen waarbij deskundige gidsen uitleg geven over de flora en fauna van het gebied en de cultuurhistorie. Een compleet overzicht van de natuurgebieden waar men kan wandelen is hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van het Landschap (geannuleerd)!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Tropen
29 juni
Het gaat niet goed met de tropen. Ontbossing, klimaatverandering... En dat terwijl de tropische gebieden zo essentieel zijn voor de aarde. Ze hebben een groot en belangrijk ecosysteem, en zorgen dat mensen in de omgeving in leven kunnen blijven.

Nationale Boomfeestdag
10 november
De Nationale Boomfeestdag wordt normaal gesproken ieder jaar gehouden op de derde woensdag in maart, ofwel om en nabij de eerste lentedag. Dit jaar wordt dat, vanwege de coronacrisis, uitgesteld tot $datum.

Wereld Plaagdierendag
6 juni
Op 6 juni is het World Pest Day, dat is Wereld Plaagdierendag in het Nederlands. Het is een dag, die enkele jaren geleden in het leven geroepen is om wereldwijd bewustzijn te creëren rondom het belang van dierplaagbeheersing en preventie om zo de voedselveiligheid, leefomstandigheden, gezondheid van mens en dier en hygiënische bedrijfsvoering te beschermen.

13
april

13 apr

Eerdere edities:
In 2020: 13 april
In 2019: 22 april
In 2018: 2 april
Komende Dagen
Dag van de Aarde
Dag van de Aarde
22 april
Deze site gebruikt Cookies.