13 april

Dag van het Landschap (geannuleerd)

LET OP: deze Dag is in 2020 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2020 versie van deze Dag.
13 april 2020 - 1472 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 november 21:08

Dag van het Landschap (geannuleerd)

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Let op: de Dag van de Landbouw is dit jaar vanwege het coronavirus geannuleerd. De organisatie denkt nog na over een alternatief. Over de landbouw hebben we het afgelopen jaar veel gehoord.

Op tweede Paasdag organiseren het Brabants Landschap, Omroep Brabant en het IVN de Dag van het Landschap. Tweede Paasdag zou een mooie gelegenheid moeten zijn - mits het weer meezit - voor velen om er eens lekker op uit te gaan en te genieten van het schitterende Nederlandse (en in dit geval vooral Brabantse) landschap.

Twaalf natuurgebieden worden dan opengesteld voor voor wandelgroepen waarbij deskundige gidsen uitleg geven over de flora en fauna van het gebied en de cultuurhistorie. Een compleet overzicht van de natuurgebieden waar men kan wandelen is hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van het Landschap (geannuleerd)!




Verwante Dagen

Internationale Dag van het Zeegras
1 maart
U staat er waarschijnlijk niet vaak bij stil omdat u het nooit ziet, maar zeegras is ontzettend belangrijk. Ja, we bedoelen gras dat groeit op de zeebodem.

Internationale Dag van het Bos
21 maart
De Internationale Dag van het Bos is door de Verenigde Naties uitgeroepen en wordt gevierd op 21 maart ieder jaar. De Dag is voor het genereren van extra aandacht voor alle typen bos.

Internationale Dag van het Atlantisch Bos
27 mei
Echte bossen heb je in Nederland niet echt. Het handjevol nationale parken hier zijn hooguit goedbeheerde wildparken, maar een echt bos kun je die nauwkeurig aangeplante hectares bomen niet noemen.

13
april

13 apr

Eerdere edities:
In 2020: 13 april
In 2019: 22 april
In 2018: 2 april
Deze site gebruikt Cookies.