20 maart

Dag Van De Burger

20 maart - 2463 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 1 januari 00:00


Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Over de Dag van de Burger bestaat veel onduidelijkheid, al is wel zeker dat deze door de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer is opgericht in 2007, met destijds als thema: 'De burger? Dat bent U zelf!'. De Dag van de Burger staat uiteraard in het teken van het belang van de burger - precies datgene waar de Nationale Ombudsman voor staat. Op de eerste Dag in 2007 (de enige Dag van de Burger waar informatie over te vinden is), werd er een symposium gehouden met allerlei gastsprekers over het belang van de burger in de samenleving.

Inmiddels heeft een woordvoerster van de Nationale Ombudsman ons laten weten dat de Dag van de Burger slechts eenmalig is gehouden. De organisatie heeft besloten de Dag te laten samenvallen met de zogenaamde Verantwoordingsdag, waarin de regering vertelt over het afgelopen financiële jaar.

Korte, weinig zeggende informatie over de Dag van 2007 is te vinden op deze website.

Verwante Dagen

Internationale Dag van Afrika
25 mei
25 mei wordt jaarlijks gevierd als Dag van Afrika. Oorsprong van deze datum is de oprichting van de Organisation of African Unity (OAU) in 1963, ofwel een samenwerkingsverband tussen 30 van de 32 onafhankelijke Afrikaanse landen.

Internationale Dag van Slachtoffers van Marteling en Foltering
26 juni
Helaas komt er in de wereld nog veel marteling en foltering voor. Niet alleen in derdewereldlanden, waar marteling voor informatie vaker voorkomt dan zou mogen, maar denk bijvoorbeeld ook aan de gevangen in Guantanamo Bay.

Internationale Dag van de Solidariteit
20 december
Solidariteit is een ruim begrip, maar dat is deze Dag ook. Op de Dag van de Solidariteit herinneren de Verenigde Naties de wereld aan de diversiteit die er onder volken bestaat, maar hoe we toch allen één zijn, en solidariteit met elkaar helpt ons daaraan herinneren.

Deze site gebruikt Cookies.