20 maart

Dag Van De Burger

LET OP: deze Dag is in 2012 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2012 versie van deze Dag.
aandacht20 maart 2012 - 4418 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 1 januari 00:00


Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Over de Dag van de Burger bestaat veel onduidelijkheid, al is wel zeker dat deze door de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer is opgericht in 2007, met destijds als thema: 'De burger? Dat bent U zelf!'. De Dag van de Burger staat uiteraard in het teken van het belang van de burger - precies datgene waar de Nationale Ombudsman voor staat. Op de eerste Dag in 2007 (de enige Dag van de Burger waar informatie over te vinden is), werd er een symposium gehouden met allerlei gastsprekers over het belang van de burger in de samenleving.

Inmiddels heeft een woordvoerster van de Nationale Ombudsman ons laten weten dat de Dag van de Burger slechts eenmalig is gehouden. De organisatie heeft besloten de Dag te laten samenvallen met de zogenaamde Verantwoordingsdag, waarin de regering vertelt over het afgelopen financiële jaar.

Korte, weinig zeggende informatie over de Dag van 2007 is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag Van De Burger!




Verwante Dagen

Antillendag
21 oktober
Natuurlijk is de Nationale Dag van de Antillen onmisbaar voor ons overzicht; de eilandengroep hoort immers bij het Koninkrijk der Nederlanden,. En waarom zouden we Koningsdag wel vieren, maar de Caribbische equivalent niet?

Internationale Dag van Afrika
25 mei
25 mei wordt jaarlijks gevierd als Dag van Afrika. Oorsprong van deze datum is de oprichting van de Organisation of African Unity (OAU) in 1963, ofwel een samenwerkingsverband tussen 30 van de 32 onafhankelijke Afrikaanse landen.

Internationale Dag van de Industrialisering van Afrika
20 november
In 2001 (hoewel sommige bronnen 1990 als beginjaar adopteren) riepen de Verenigde Naties 20 november uit tot de Internationale Dag voor de Industrialisering van Afrika, het "vergeten continent".

Deze site gebruikt Cookies.