18 november

Europese Dag van aandacht voor Antibiotica

18 november - over 100 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Europese Dag van aandacht voor Antibiotica

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Europese Commissie is met een flinke inhaalslag bezig als het gaat om het uitroepen van Dagen Van, en gaat de concurrentie aan met de Verenigde Naties. Het Europese onderdeel dat gaat over de preventie en controle van ziekten heeft namelijk 18 november uitgeroepen om aandacht te vragen aan Antibiotica.

Uit verschillende publicaties blijkt dat antibiotica uitstekend is voor het aanpakken van ziekten, maar dat het veelvuldig gebruik ervan slecht is voor de gezondheid. Tevens kunnen mensen resistent raken, waardoor de antibiotica niet meer werkt. Antibiotica is daarmee een geniaal idee, maar we moeten er wel mee oppassen.

En dat honoreren we dus vandaag, succes!

Wens iemand een Fijne Europese Dag van aandacht voor Antibiotica!
Verwante Dagen

Wereld Astmadag
3 mei
Ieder jaar organiseert The Global Initiative for Asthma (GINA) de World Asthma Day. Op deze Dag wordt gedacht aan mensen die aan astma lijden, een ziekte waarbij het slachtoffer moeite heeft met ademen.

Dag van de Apothekersassistent
27 september
Iedere vierde dinsdag van september vindt de Dag van de Apothekersassistent plaats. Wat we op die Dag vieren, laat zich raden: we eren de onmisbare apothekersassistent (m/v).

Wereld Trombosedag
13 oktober
Trombose is een ziekte waarbij een ongewoon grote bloedprop zich ophoopt in een bloedvat of ader. Klinkt akelig, dus daar hebben we weinig interesse in.

18
november

18 nov

Deze site gebruikt Cookies.