21 maart

Dag van het Mecenaat

21 maart - 152 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 13 mei 22:10


Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het zegt veel over een Dag Van als het onderwerp ervan direct logisch is en voor zich spreekt voor de betrokkenen. Zo ook bij de Dag van het Mecenaat, dit jaar op 21 maart, waarvan wij persoonlijk geen flauw idee hadden wat we ons erbij voor moesten stellen. Maar uit wat grondig onderzoekwerk blijkt dat het hier gaat om het 'steunen van kunst met geld', en we weten ook dat maar weinig jongeren zich daarmee bezig houden. Immers, dat is het thema van de Dag van het Mecenaat 2019.

De Dag van het Mecenaat is een congres waarbij er gesproken wordt over de mogelijkheden en het belang van het steunen van kunst - en dan niet alleen vanwege de riante belastingaftrek die het oplevert, maar vooral voor pure, altruïstische redenen. Volgens de organisatie is het moeilijk daar jongeren bij te betrekken en daarom draait de Dag dit jaar om hen. Hoe vind je jongeren die hierin geïnteresseerd zijn? Hoe hou je ze vast? Wat vinden zij eigenlijk van dit soort gewichtige maatschappelijke issues? Die vragen komen aan bod tijdens sessies en besprekingen in het Compagnietheater in Amsterdam.

Lees voor meer informatie vooral ook deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van het Mecenaat!
Verwante Dagen

Nationale Molen- en Gemalendag
11 mei
Ons kaaslandje staat bekend om zijn molens. En geen gewone molens, nee, windmolens, watermolens én rosmolens. Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag gooien molenaren hun deuren open voor het grote publiek, zodat we een inkijkje krijgen in de industrie die Nederland ooit groot heeft gemaakt.

Dag van de Nederlandse Jazz
28 juni
De Dag van de Nederlandse Jazz is een initiatief van Buma Cultuur en Stichting JazzNL. De Dag is bedoeld om te laten zien dat de Nederlandse jazz-scene groter is dan alleen Hans en Candy Dulfer.

Internationale Dag van de Russische Taal
6 juni
6 juni is jaarlijks de Dag van de Russische Taal, en hoewel we dit stukje graag in het Cyrillisch hadden geschreven zouden we daarmee jullie als lezers geen plezier doen.

Deze site gebruikt Cookies.