15 september

Dag van het Eetbare Landschap

aandacht15 september - over 114 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 11:56


Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

We moeten eens wat meer van het land gaan eten, vindt de organisatie van de Dag van het Eetbare Landschap. Weg met die gefabriceerde kunstmatige zetmelen en die plastige rotzooi die we iedere dag naar binnen stouwen, maar weer opnieuw organisch, biologisch en "eerlijk" eten, van het land. De Dag van het Eetbare Landschap, op 15 september is bedoeld om ons weer wat bewuster te maken dat ons voedsel toch vooral van de aarde moet komen.

De Dag van het Eetbare Landschap wordt dit jaar alweer voor de 18e keer gevierd, in Bokrijk (in België). Daar zijn allerlei activiteiten te beleven die te maken hebben met dit onderwerp. Uiteraard staat het evenement in het teken van eten, dus zijn kraampjes waar u verse kalebassoep kunt eten, en wordt er bier geschonken dat in een historische brouwerij in de buurt is gemaakt.

Reden genoeg om op audiëntie te gaan naar België, maar ook in Nederland kunt u op eigen bescheiden wijze meedoen aan de Dag. Ga eens niet naar die plofkipverkopende supermarkt maar zoek de biologische poulier op - die zit ongetwijfeld ergens in uw dorp of stad. Smakelijk!

Meer informatie vindt u op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van het Eetbare Landschap!
Verwante Dagen

Internationale Dag ter Voorkoming van Natuurrampen
13 oktober
Natuurrampen zijn hip. Ze zijn "in". Let op, we zeggen niet dat ze leuk zijn hoor. Alleen wel dat ze blijkbaar populair zijn. Want de laatste tijd vinden er veel plaats.

Internationale Dag van de Tropen
29 juni
Het gaat niet goed met de tropen. Ontbossing, klimaatverandering... En dat terwijl de tropische gebieden zo essentieel zijn voor de aarde. Ze hebben een groot en belangrijk ecosysteem, en zorgen dat mensen in de omgeving in leven kunnen blijven.

Internationale Dag van Dieren en Planten in het Wild
3 maart
De Verenigde Naties hebben al heel wat Dagen op hun naam staan. Ook zijn er al heel wat Dagen die met dieren te maken hebben, zoals zwervende, gekweekte, gewone, en proefdieren.

15
september

15 sep

Eerdere edities:
In 2017: 17 september
In 2014: 21 september
Deze site gebruikt Cookies.