Wat is er nu fijner dan na een lange dag even wat knoppen op uw telefoon aan te raken en een half uur later klaargemaakt voedsel aan uw voordeur bezorgd te krijgen? Online eten bestellen wordt steeds simpeler en daarmee populairder, maar we staan vaak niet stil bij hoe dat eten ook echt wordt bezorgd. Op 6 september vieren we de Dag van de Maaltijdbezorger, om deze hardwerkende jongens en meisjes een hart onder de riem te steken.
De Dag van de Maaltijdbezorger is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers, wat weer een initiatief is van een aantal fastfoodketens die regelmatig thuis eten bezorgen. De Dag is vooral bedoeld om eens stil te staan bij hoe hard maaltijdbezorgers werken. Vaak zijn het nog jonge scholieren of studenten die het werk combineren met hun studie. Bovendien hebben ze het zwaar: ze gaan door de regen en de wind en zullen altijd naast u blijven staan, zodat u zelf de deur niet uit hoeft als de trek toeslaat.
U kunt zelf meedoen aan de Dag door uw maaltijdbezorger eens persoonlijk te bedanken voor zijn werk, of hem een fooi te geven. Of bestel juist eens helemaal niks. Hebben ze ook een welverdiende avond vrij!
Op 28 mei doen we ons te goed aan een smakelijk onderwerp: de hamburger. Objectief het lekkerste eten ooit: groente, vlees, en met frietjes erbij ook nog aardappelen.
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.
Als we de bourgondische Limburgers ergens van kennen, naast hun zachte G, dan is het wel hun bekendste lekkernij: de vlaai. De regionale taartachtige snack gaat goed bij koffie en komt in allerlei smaken zoals abrikoos en kers, het is divers (met óf zonder slagroom is allebei lekker!