9 april

Dag van de Filosofie (België)

9 april - 178 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 18 maart 23:08


Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Laat het maar aan de zuiderburen om eens een flink potje na te denken over de Dingen Des Levens. Op de Dag van de Filosofie wordt er door het hele land specifiek stilgestaan bij het onderwerp 'intimiteit en vervreemding'. Het gaat dan bijvoorbeeld over ontmoetingen met anderen, vriendschappen die juist verloren gaan, en sociale relaties met seksrobots.

De Dag van de Filosofie vindt plaats door heel België heen, en niet, zoals de gelijknamige Dag van de Filosofie aan de Universiteit Tilburg, alleen lokaal. Tijdens de Dag zijn er evenementen door het hele land te volgen die over dit onderwerp gaan, en er verschijnt die dag een essay genaamd 'Intieme vreemden'.

Alle informatie over wat u op deze Dag kunt vieren en doen is te vinden op www.dagvandefilosofie.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Filosofie (België)!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Kindermisbruik
19 november
Kinderen zijn belangrijk voor de wereld, met het oog op dat ze later ons gaan verzorgen en zo. Maar kinderen zijn ook een stuk zwakker, bijvoorbeeld tegen mensen die ze laten werken en zo.

Internationale Dag van de Brandweer
4 mei
Het is niet gemakkelijk om brandweerman te zijn. Overal zijn deze vuurvechters nodig om vlammen in de pan en kortsluitende TV's te bestrijden. Op $datum ieder jaar vieren we daarom de Internationale Dag van de Brandweer, om eens stil te staan bij het dappere werk dat deze stoere mannen uitoefenen.

Internationale Dag van het Albinisme
13 juni
Albinisme is geen prettige gesteldheid. De 'ziekte' waarbij een persoon geen pigment in zijn huid heeft zorgt niet alleen voor een spierwit lichaam dat slecht tegen de zon kan en weinig weerstand heeft, maar ook veel veel discriminatie wereldwijd.

9
april

9 apr

Deze site gebruikt Cookies.