31 mei

Dag van de Digitale Overheid

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
31 mei 2018 - 295 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 5 mei 20:00

Dag van de Digitale Overheid

Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De overheid wil dat u alles digitaal doet. Belastingaangifte gaat met een app, uw post krijgt u via een nieuw digitaal postvak, afspraken maken om een nieuw rijbewijs te halen gebeurt eerst op de website, en communiceren met ambtenaren gebeurt steeds vaker via Twitter en Facebook. Met een beetje geluk hoeven we over een paar jaar nooit meer een ambtenaar onder ogen te komen - maar daarvoor moet nog wel een hoop gebeuren. Digitaal gaan is dan wel een langgekoesterde wens, maar ook een utopie. Want er gaat nog regelmatig van alles mis bij de Hoge Heren In Den Haag. Daarvoor is de Dag van de Digitale Overheid in het leven geroepen.

De Dag van de Digitale Overheid is bedoeld voor ambtenaren en bestuurders die meer willen leren over de digitalisering van hun werk. Tijdens de Dag zijn er ruim 30 congressen door het hele land te vinden waar meer te leren is over hoe communicatie met de burger beter online kan, hoe digitale veiligheid in dat plaatje past, en waar afdelingen op moeten letten als ze nieuw beleid maken.

Alle informatie over de Dag, zoals het programma en de pijlers waarop de organisatie draait, zijn te vinden op de website van de organisator, de Stichting Digitale Overheid.

Verwante Dagen

Internationale Dag van het Consumentenrecht
15 maart
In 1962 ondertekende John F. Kennedy een wet die consumentenrechten meer toegankelijk maakte. De vier basisrechten van consumenten zijn het recht op veiligheid, informatie, het recht om te kiezen en het recht om aangehoord te worden.

Dag van Europa
9 mei
In economisch zware tijden moeten we alle zeilen bijzetten. En of u nu groot fan bent van Europeaanse saamhorigheid of het subcontinent een log, bureaucratisch beest vindt waar uw duurverdiende en schaarse belastingcenten worden verkwanseld, feit blijft dat we met z'n allen in hetzelfde solidaire schuitje zitten en dat er momenteel hard moet worden gewerkt om onze hooggeachte euro te redden.

Internationale Dag van de Solidariteit
20 december
Solidariteit is een ruim begrip, maar dat is deze Dag ook. Op de Dag van de Solidariteit herinneren de Verenigde Naties de wereld aan de diversiteit die er onder volken bestaat, maar hoe we toch allen één zijn, en solidariteit met elkaar helpt ons daaraan herinneren.

Deze site gebruikt Cookies.