31 mei

Dag van de Digitale Overheid

31 mei - over 134 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Digitale Overheid

Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De overheid wil dat u alles digitaal doet. Belastingaangifte gaat met een app, uw post krijgt u via een nieuw digitaal postvak, afspraken maken om een nieuw rijbewijs te halen gebeurt eerst op de website, en communiceren met ambtenaren gebeurt steeds vaker via Twitter en Facebook. Met een beetje geluk hoeven we over een paar jaar nooit meer een ambtenaar onder ogen te komen - maar daarvoor moet nog wel een hoop gebeuren. Digitaal gaan is dan wel een langgekoesterde wens, maar ook een utopie. Want er gaat nog regelmatig van alles mis bij de Hoge Heren In Den Haag. Daarvoor is de Dag van de Digitale Overheid in het leven geroepen.

De Dag van de Digitale Overheid is bedoeld voor ambtenaren en bestuurders die meer willen leren over de digitalisering van hun werk. Tijdens de Dag zijn er ruim 30 congressen door het hele land te vinden waar meer te leren is over hoe communicatie met de burger beter online kan, hoe digitale veiligheid in dat plaatje past, en waar afdelingen op moeten letten als ze nieuw beleid maken.

Alle informatie over de Dag, zoals het programma en de pijlers waarop de organisatie draait, zijn te vinden op de website van de organisator, de Stichting Digitale Overheid.

Verwante Dagen

Internationale Dag van het Consumentenrecht
15 maart
In 1983 ondertekende John F. Kennedy een wet die consumentenrechten meer toegankelijk maakte. De vier basisrechten van consumenten zijn het recht op veiligheid, informatie, het recht om te kiezen en het recht om aangehoord te worden.

Internationale Dag van de Coöperatieven
1 juli
Iedere eerste zaterdag van juli is het de Internationale Dag van de Coöperatieven, een Dag die is opgericht door de International Co-operative Alliance (ICA) in 1923 - daarmee is dit vooralsnog de oudste Dag op onze website!

Verantwoordingsdag
16 mei
Verantwoordingsdag is in Nederland de dag waarop de Rijksoverheid en de ministeries hun jaarverslagen presenteren aan de Tweede Kamer. De Dag vind traditioneel op de derde woensdag in mei plaats, een symbolisch half jaar voor Prinsjesdag (op de derde dinsdag van september).

31
mei

31 mei

Deze site gebruikt Cookies.