10 oktober

Dag van de Content

LET OP: deze Dag is in 2020 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2020 versie van deze Dag.
10 oktober 2020 - 670 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 22 november 11:31


Categorie:
96-book Geschriften

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

'Content' is het nieuwe hippe buzzword dat iedere marketeer, schrijver, blogger, influencer en eigenlijk iedereen die iets met media doet moet kennen. Stukje voor de website geschreven? Lekkere seo-content. Tweet geplaatst? Hopen dat de content wordt geretweet. Snap-video'tje gemaakt? Met zulke content bereik je de jeugd. Zelfs het nobele beroep van journalist wordt langzaamaan geërodeerd door commerciële types die alle diepgravende onderzoeksjournalistiek op één berg flikkeren met conversieblogs en nieuwsbrieven onder de grijze nietszeggende noemer 'content'. En uiteindelijk is ook dit stukje, en feitelijk onze hele website, onderdeel van die metacontentmallemolen. We schrijven hier namelijk dat 10 oktober de Dag van de Content is.

De Dag van de Content wordt ieder jaar op 'een donderdagmiddag' in oktober gehouden - dit jaar is dat dus op 10 oktober. De Dag is in het leven geroepen door Lamar Communicatie. Het contentbureau houdt dan een soort open dag waarop mensen langs kunnen komen om meer over het vage begrip te leren. De contentboeren gaan zelfs double down over hun begrippen: jaarlijks heeft de Dag een thema zoals contentmapping, contentmarketing of storytelling. Maar u kunt die Dag ook lekker leren zelf stukjes te schrijven. Want dat is wat 'content' uiteindelijk is.

Meer informatie? Die vindt u op de site van Lamar Communicatie.

Wens iemand een Fijne Dag van de Content!
Verwante Dagen

Dag van de Minibieb
11 juni
Iedereen die wel eens door een woonerf heeft gewandeld heeft wel eens zo'n kastje gezien aan een muur met daarin een John Grisham-boek, een 50 Shades-sequel, een woordenboek Nederlands-Duits en een paar oude Suske en Wiske-strips.

Internationale Dag van de Gevangen Schrijver
15 november
Soms beseffen we niet hoe goed we het in dit land hebben. Wij zijn schrijvers en tikken lekker onze stukjes en vinden dat de normaalste zaak van de wereld.

Wereld Boekendag
3 maart
Is er één medium dat meer heeft betekent voor de mensheid in het algemeen dan het boek? Is er een vorm van entertainment die tegelijkertijd zo toegankelijk en zo veelzijdig is?

10
oktober

10 okt

Eerdere edities:
In 2020: 10 oktober
In 2019: 10 oktober
Deze site gebruikt Cookies.