12 maart

Dag van de Busreiziger

aandacht12 maart - 72 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 12 maart 11:34

Dag van de Busreiziger

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

De bus is nou niet bepaald het meest aantrekkelijke openbaar-vervoersmiddel: groot, log, langzaam, rammelig... Geef ons maar een hogesnelheidslijn of een goed metrostelsel. Maar de bus is wel erg toegankelijk voor iedereen, kan overal komen, en het kost geen drol om een nieuwe lijn aan te leggen. Zeker in het noorden van het land is dat een uitkomst, en daar staan ze er op 12 maart bij stil tijdens de Dag van de Busreiziger.

De Dag van de Busreiziger is opgericht door buslijnuitbater QBuzz, en is vooral bedoeld om reizigers te bedanken voor hun vertrouwen in de bus. Tijdens de Dag worden er dan ook allerlei activiteiten gehouden in bussen, zoals theateracts, muziekoptredens en 'variété'. Ook rijdt er in de QBuzz-bussen een heus 'Dag van de Busreiziger-feestteam' mee. Gaaf!

Alle informatie, inclusief het programma, vindt u op www.dagvandebusreiziger.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Busreiziger!
Verwante Dagen

Internationale Dag ter Herdenking van Verkeersslachtoffers
17 november
Links, rechts, dan nog een keer links, zo leerden wij vroeger oversteken. Hartstikke veilig, en alleen oversteken als het licht groen is. Nederland is een bijzonder veilig land wat verkeer betreft.

Dag van de Binnenvaart
16 maart
Nederland, waterland. Onze perfecte ligging aan de Noordzee, onze grote rivieren die Europa in en uit gaan en onze gigantische haven maken ons kleine landje een massale hub voor watertransport.

Dag van de Trage Weg
19 oktober
Al dat scheuren op de snelwegen moest maar eens afgelopen zijn. Met je 130 en je Autobahn. De Vlamingen doen het in het weekend van 19 en 20 oktober een dagje rustig aan, en gaan op de Dag van de Trage Weg te voet, te fiets, te paard of te Segway.

12
maart

12 mrt

Deze site gebruikt Cookies.