27 september

Internationale Dag van het Toerisme

27 september - over 182 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van het Toerisme

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Toerisme, dat is op vakantie gaan in verre landen, beetje op het strand liggen bakken, af en toe een kerkje of authentieke binnenstad bezoeken, culinear genieten van de locale keuken en pretentieus een worden met de natuur. De Verenigde Naties willen dat u heengaat en uzelf wijzer maakt van andere culturen.

Als maar genoeg mensen naar andere landen toegaan, wordt de verdraagzaamheid tussen culturen ook een stuk groter, zo redeneren de VN. Daarom hebben zij 27 september tot de Dag van het Toerisme uitgeroepen. Het is niet verrassend dat uitgerekend deze organisatie hierachter zit; duurzaam toerisme en toegankelijk reizen is een van de ontwikkelingsdoelen voor 2030 voor de VN.

Dit jaar draait de Dag om 'het herdenken van toerisme', specifiek nu de coronacrisis grootdeels voorbij is. De hoofdviering vindt plaats op Bali in Indonesië, maar over de hele wereld worden evenementen gehouden rondom dit onderwerp. Dat zijn voorlichtingscampagnes, maar ook acties bij bijvoorbeeld reisbureaus.

Informatie over deze Dag is ook te vinden op de website van de World Tourism Organization, de tak van de VN die deze Dag uit heeft geroepen. Ook is er een officiele VN-website waar informatie op te vinden is.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Toerisme!




Verwante Dagen

Nationale Complimentendag
1 maart
We zijn soms niet even lief voor elkaar in dit land. Komt misschien omdat we met heel erg veel zijn in dit land, of omdat we een kort lontje hebben. Wat de reden ook mag zijn, de organisatie ‘Momentje voor een Complimentje’ vindt dat het hoog tijd is om elkaar eens wat vaker een hart onder de riem te steken door een compliment uit te delen.

Sint Pannekoek
29 november
Ook Fijnedagvan.nl kan er niet meer aan ontsnappen. Deze ludieke uit de hand gelopen stripgrap van Jan, Jans en de Kinderen is een officiële Dag van. Zelfs het AD, NOS en NU.

Internationale Dag van het Bordspel
1 juni
Een bordspel heeft soms een wat suf imago, maar naast Mens-Erger-Je-Niet en Ganzenborden zijn er duizenden spellen die garant staan voor een avond plezier.

27
september

27 sep

Deze site gebruikt Cookies.