7 oktober

Dag van het Huren

7 oktober - over 106 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00


Categorie:
53-house Bouwen en wonen

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Soms is huren veel makkelijker dan kopen. Goed, u betaalt minstens de helft teveel voor de woning van een ander, maar daar staat tegenover dat u ieder moment makkelijk weg kunt en u zich niet druk hoeft te maken om dure reparaties en het bijhouden van uw huis. De Nederlandse Vereniging van Woningcorporaties wil laten zien dat huren best een prima woonoplossing kan zijn, en dat doet met een eigen Dag van het Huren.

De Dag van het Huren vindt sinds 2015 plaats en is zowel voor huurders als verhuurders bedoeld. Tijdens de Dag kan iedereen informatie krijgen over huren, huurprijzen, huurcommissies, rechten en plichten, en hoe het nou zit met de vergoedingen voor reparaties van klein onderhoud. Tijdens de Dag zijn er door heel het land voorlichtingen en kan er via workshops en lezingen informatie worden ingewonnen.

Alle informatie is te vinden op de website van de Vereniging van Wooncorporaties.

Verwante Dagen

Wereld Habitatdag
1 oktober
Iedere eerste maandag van oktober is het Wereld Habitatdag. Deze Dag is door de Verenigde Naties opgericht om meer bewustzijn te creëren van hoe belangrijk een goede woonomgeving is.

Internationale Dag van de Stad
31 oktober
Toen wij Wereld Habitatdag nog aan het toevoegen waren, kwamen we er achter dat de VN de volgende resolutie voor een nieuwe Dag alweer had aangenomen. Na een mislukte poging in 2010, is het uitroepen van de Dag van de Stad in de 68e vergadering van de VN in 2013 dan toch gelukt.

Betondag
20 november


Deze site gebruikt Cookies.