12 oktober

Dag van het Huren

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht12 oktober 2019 - 1629 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 17:28


Categorie:
53-house Bouwen en wonen

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Soms is huren veel makkelijker dan kopen. Goed, u betaalt minstens de helft teveel voor de woning van een ander, maar daar staat tegenover dat u ieder moment makkelijk weg kunt en u zich niet druk hoeft te maken om dure reparaties en het bijhouden van uw huis. De Nederlandse Vereniging van Woningcorporaties wil laten zien dat huren best een prima woonoplossing kan zijn, en dat doet met een eigen Dag van het Huren.

De Dag van het Huren vindt sinds 2015 plaats en is zowel voor huurders als verhuurders bedoeld. Tijdens de Dag kan iedereen informatie krijgen over huren, huurprijzen, huurcommissies, rechten en plichten, en hoe het nou zit met de vergoedingen voor reparaties van klein onderhoud. Tijdens de Dag zijn er door heel het land voorlichtingen en kan er via workshops en lezingen informatie worden ingewonnen.

Alle informatie is te vinden op de website van AEDES.

Wens iemand een Fijne Dag van het Huren!




Verwante Dagen

Internationale Dag van het Straatkind
12 april
Geen enkel kind zou op straat moeten leven. Om wat voor reden dan ook. Toch gebeurt dat helaas nog nét iets te regelmatig, en echt niet alleen in derdewereldlanden.

Wereld Habitatdag
7 oktober
Iedere eerste maandag van oktober is het Wereld Habitatdag. Deze Dag is door de Verenigde Naties opgericht om meer bewustzijn te creëren van hoe belangrijk een goede woonomgeving is.

Internationale Dag van de Stad
31 oktober
De Grote Stad is voor simpele dorpsjongens als wij op de Fijne Dag Van-redactie zijn een soms wat groot en ongrijpbaar iets. Miljoenen mensen opeengepropt in flats en kleine leefomgevingen, overladen en omringd met geluid en drukte en andere mensen.

12
oktober

12 okt

Eerdere edities:
In 2019: 12 oktober
In 2018: 13 oktober
In 2017: 7 oktober
Deze site gebruikt Cookies.