15 juni

Dag van de Gezonde Kinderopvang

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht15 juni 2018 - 2136 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 17:28


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het lijkt ons logisch dat kinderen een beetje gezond moeten leven, en dat je alle mogelijke dingen doet om hen gezond te houden als je in de professionele kinderopvang zit. Maar de Dag van de Gezonde Kinderopvang gaat een stukje verder: daar wordt de laatste jaren juist steeds meer aandacht besteed aan gezonde voeding en sport. Speciaal rondom die trend wordt ieder jaar deze congresdag georganiseerd.

De Dag van de Gezonde Kinderopvang vindt dit jaar op 8 september plaats. De Dag is bedoeld voor professionals in de kinderopvang die willen weten hoe zij kunnen zorgen voor een gezondere leefomgeving voor het kroost waar zij dagelijks voor zorgen. Er zijn workshops en lezingen te volgen die rondom het onderwerp draaien. Het is volgens de organisatie belangrijk daarop in te spelen, want ouders vinden gezondheid voor hun kind steeds belangrijker bij het kiezen van een geschikte kinderopvang.

Meer informatie is te vinden op deze website. Let overigens goed op u deze Dag niet door de war haalt met de Dag van de Groene Kinderopvang die in mei plaatsvindt. Want hoewel ook duurzaamheid een belangrijk onderwerp is gaat het in feite toch echt om verschillende Dagen.

Wens iemand een Fijne Dag van de Gezonde Kinderopvang!




Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Obstetrische Fistel
23 mei
Obstetrische fistel is een aandoening waar zwangere vrouwen tijdens de geboorte last van kunnen krijgen. Dat gebeurt meestal als het kind verkeerd ligt.

Wereld Poliodag
24 oktober
Als u dacht dat polio de wereld inmiddels wel uit zou zijn, dan komt u van een koude kermis thuis. Het virus slaat weliswaar een stuk minder toe dan vroeger, maar nog steeds zijn er genoeg patiënten die moeilijk kunnen lopen door de ziekte.

Internationale Dag van de Longontsteking
12 november
Longontsteking klinkt als zo'n oudemensenziekte, niet echt iets waar je tegenwoordig nog echt last van hebt, maar vergis u niet: Ieder jaar sterven er nog tienduizenden mensen aan de ziekte, zelfs kinderen!

15
juni

15 jun

Eerdere edities:
In 2018: 15 juni
In 2017: 8 september
Deze site gebruikt Cookies.