10 oktober

Dag van de Eigen Zaak

10 oktober - over 109 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Eigen Zaak

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Een eigen zaak hebben is kei- en keihard werken. Tegenover de vrijheid, de belastingvoordelen en de trots staat een onzeker bestaan, een angst dat je aan het eind van de maand niet genoeg geld hebt verdiend om de hypotheek te betalen, en administratieve ruzies met klanten die niet betalen. Ondernemers zijn echter het hart van het midden- en kleinbedrijf en verdienen best een extra schouderklopje, en dat krijgen ze op 10 oktober. Het is dan namelijk de Dag van de Eigen Zaak.

De Dag van de Eigen Zaak is in het leven geroepen door de Makro, de grootgruttersgroothandel waar ondernemers terecht kunnen voor grootverpakkingen met flinke btw-aftrek. Tijdens de Dag zijn er door het hele land activiteiten te volgen voor ondernemers, en worden er bijvoorbeeld wedstrijden uitgeschreven voor ondernemers. Ook geven sommige ondernemers elkaar kortingen op klussen of materialen.

Eigenlijk is er te veel te doen om hier op te schrijven. U kunt beter kijken op de website die Makro in elkaar heeft gezet om te zien wat er door het land heen te doen is.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Post
9 oktober
Post krijgen is leuk! Ansichtkaarten, blauwe belastingenveloppen, gas-, water-, licht-, internet, telefoon, TV-rekeningen... Wie krijgt ze niet graag? In een tijd van constante progressie in technologie krijgt de post het zwaarder elke dag.

Dag van de Arbeid
1 mei
Geef het maar toe: Ook u zit vaak genoeg op de klok te kijken tijdens het werk. Die laatste twee uurtjes, die 4-uursdip, daar heeft u soms helemaal geen zin in.

Dag van de Financial
8 oktober
Als u warm wordt van termen als 'disruptive economy',  bio-based goederen, het verschil tussen de lineaire en de circulaire economie, dan zit u op 8 oktober goed op de Dag van de Financial.

Deze site gebruikt Cookies.