7 oktober

Dag van het Paard (België)

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht7 oktober 2018 - 2000 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 april 09:31


Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Het paard is een belangrijk dier. Tegenwoordig vooral ter vermaak om eens lekker mee door de branding of door het bos te rijden, vroeger ook als transport- en werkmiddel; het is moeilijk te ontkennen hoe belangrijk dit edele beest dier heeft betekent voor onze wereld. Ook nu geniet het paard nog veel populariteit, waardoor er meerdere Dagen van het Paard worden georganiseerd. Eén daarvan vindt 7 oktober plaats in België.

We komen er helaas niet zo heel goed uit wat de Vlaamse Dag van het Paard nu precies inhoudt. De website toont vooral heel erg veel sponsoren, en een commercieel 'publiciteitspakket', maar geen informatie over een programma of wat er die Dag allemaal wordt gedaan. Wel staat er informatie over een grill-house op de site. Hopelijk betekent dat niet wat we dénken dat het betekent...

Meer informatie is, soort van, te vinden op www.dagvanhetpaard.be.

Wens iemand een Fijne Dag van het Paard (België)!




Verwante Dagen

Wereld Kwallendag
3 november
Ieder jaar is het op $datum Wereld Kwallendag. Die gaat over de prachtige maar mystieke ruggengraatloze dieren in de zee. Zoals de oorkwal, de parelkwal en menig ander kwal.

Internationale Dag van de Geleidehond
24 april
Iedere laatste woensdag van april is het de Internationale Dag van de Geleidehond. U weet wel, die trouwe en slimme viervoeters die blinden en slechtzienden van hot naar her weten te brengen zonder dat zij tegen paaltjes en bankjes op knallen.

Internationale Dag van de Zeeschildpad
16 juni
Zeeschildpaden zijn magnifieke dieren, maar het 8 miljoen ton plastic dat jaarlijks in de oceanen wordt gedumpt worden de machtige wezen ernstig bedreigd.

7
oktober

7 okt

Eerdere edities:
In 2018: 7 oktober
In 2017: 8 oktober
Deze site gebruikt Cookies.